7/3 Onsdag - Hemmakväll...

Arbetsdagen började inge bra idag. När jag gick iväg för att hämta mig en morgonkopp kaffe så var det ett gäng som satt i fikarummet och hade något typ av möte. Kvinnorna i församlingen var fullkomligt indränkta i tung parfym.

Jag som har hypersensibla luftrör fick total andnöd - det var som att gå rakt in i en vägg!!! Blev ordentligt påverkad och mådde asdåligt. Jag fattar faktiskt inte varför man ska behöva hälla på sig så in i bängen mycket parfym. Det är ju inte helt ovanligt med personer som är doftkänsliga.

På min arbetsplats är vi flera som är doftkänsliga - både i form av allergi och problem som jag. Det värsta med hypersensibla luftrör är att det tar fullkomligt stopp - går inte att andas in, utan man hostar och harklar och försöker få luft... Jobbigt är ordet!

Anfallet på morgonen satt i halva förmiddagen och min arbetskamrat - som får problem med migrän av dofter - var påverkad hela dagen. Får ofta förslaget att "ta en tablett" - så enkelt är det inte, i alla fall inte i mitt fall. Och VARFÖR ska man behöva suga i sig en massa mediciner med allt vad det innebär i biverkningar osv - bara för att folk inte kan tusan i att dränka in sig i parfym?

Var i alla fall lätt trött när det var dags att fara hemåt. På vägen hem så stannade jag till vid Haga biblioteket och kollade på fotoutställningen där. Det är min fotoklubb Fk Focus som har utställningen och jag har med 4 bilder. Massor av fina bilder var det :-). Fortsatte sedan in på Ica och shoppade med lite kylskåpsvaror hem. Väl hemma käkade jag lite och drog sedan på mig stallkläder och fixade stallet. Planen för kvällen var en stillsam hemmakväll och få håret fixat iform av lite färg. Alltså hade jag bokat in T som hjälp. Jag var klar med stallet lagom tills det att han dök upp och hårfärgningsmedel blandades iordning och T fick agera "frisör" ;-). Under tiden som jag satt med färgen i håret passade jag på att kolla på Ponnyakuten på SVT Play.

Färgen för den här gången var nyansen Guldblond. Lite ljusare än vad jag brukar ha, men nu kommer våren och mitt hår blir solblekt hur lätt som helst. Guldblond är ju min ursprungliga färg och känns som en bra "vår- och sommarfärg". Den mustiga mörkröda får bli senare i höst igen ;-).

Blev nöjd med resultatet och innan T for vidare till lägenheten så slängde han ner hö åt mig. Det var jag tacksam över eftersom jag hade sjukt ont i ryggen. Kommer faktiskt inte ihåg när jag hade ont i ryggen senast - hade mer problem för några år sedan... hoppas idag bara var ett tillfälligt bakslag. Har ingen lust att få diskbråck igen!

När höt var på plats och jag fixat höpåsarna så blev pållarna inplockade till stallet och kvällsmaten serverad. För min och Lillans del så avslutas kvällen i soffan framför Fuskbyggarna på TV 4. Sä detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0