10/5 Torsdag - Regn, regn, regn...

Idag kan man snacka om att det har regnat... Regn på morgonen när jag skulle åka till jobbet - så det där med att cykla la jag ner ;-).

Jag hade tur när jag skulle upp på en lunchdate - då var det uppehåll och  rätt skönt ute, men så fram på em började hällregnet.

Så när jag skulle gå från ena kontorsbyggnaden till den andra fick det bli paraply med  de fåtal meter jag vandrade. Idag så jobbade jag hos IT, men vid em-fikat så gick jag upp till min enhet för att vara med på en avtackning av en arbetskamrat. Avtackningen hölls bara med vår lilla enhet och även om stämningen var god under avtackningen så kändes det lite sorgligt att min kollega LS nu slutar. Personen i fråga fanns på plats när jag började och har olika former av vikariat, men nu var det definitivt slut med det. Håller tummarna att LS snabbt hittar ett nytt intressant arbete och får nya trevliga arbetskamrater :-)

Så tillbaka till IT och regnet hällde ner... satt kvar in i det längsta på jobbet för jag hade ingen som helst lust att behöva ge mig ut. Trots paraply!

Vid 17-snåret var det bara att ge sig ut i regnet och fara hemåt. På stora vägen hem fick jag köra försiktigt eftersom risken för vattenplaning var överhängande. Gärdena runtomkring stod under vatten så det måste ha kommit en hel del under dagen.

Väl hemma så käkade jag lite snabbt och jag rotade sedan fram mitt gamla regnställ. Här gällde det att vara utrustad för att kunna vistas ute. Tog itu med mockningen och blöt var det överallt... Lillan hade också regntäcke på sig, men ville helst sitta i en box och kolla på vad jag pysslade med. När mockningen var avklarad så skulle man ju då ut med dygnkärran...

Marken är mättad på vatten kan man ju säga. Kändes som om att vadarstövlar hade varit ett bra alternativ...



Efter att ha vandrat fram och tillbaka i översvämningen några gånger - tömt dygnkärran, töm vatten hinkar osv - så var stallgolvet tämligen blött...

När allt var klart så gick jag ut och hämtade hästarna - de var blöta. Även Oktawias regntäcke hade släppt igenom vatten - så hon fick på sig ett komptäcke och lite hö att käka. Bianca fick fleecetäcke på sig för att torka upp och även hon fick hö att tugga på. Bianca får numera gå ut i hagen och ha munkorgen på sig. Detta för att hon inte ska äta ihjäl sig på det gröna gräset. Funkar bra - och nu käkar hon upp sitt hö istället för att bädda med det ;-).

När hästarna var instoppade i sina boxar och maten fixad så fick Lillan hoppa in i bilen *lycka* och jag hakade på trailern på bilen och allt var klart för avfärd. Förutom jag själv som var tvungen att gå in och byta om. Regnställ till tros så hade jag lyckats blöta ner mig...

Vid 19-snåret kom M1 och P och det var dags för en tur till ridhuset. Dagar som denna känns det VÄLDIGT skönt att ha tillgång till ridhus, även om jag får traila hästen en mil. När vi var på plats vid ridhuset blev det ingen promis för mig och Lillan - utan vi gick direkt till ridhuset för att hålla oss torra ;-). M1 försökte dressyrträna pållan idag - hästen jobbade på bra även om hon var skitirriterad och förbannad hela tiden. Super-PMS??? Nåja, damen jobbade på bra, även om svansen gick som en elvisp...

Väl hemma så var Oktawia fortfarande irriterad - både vid borstning och när jag la på täcket. Hon fällde jättemycket så jag vet inte ifall det är pälsen som irriterad. Mat ville damen ha i alla fall ;-)

Bianca blev av med sitt nu blöta fleecetäcke och hade torkat upp rätt bra i pälsen. Alla blöta täcken hängdes upp och elementet i sadelkammaren blev satt på max plus att fläkten slogs på.

Sedvanligt kvällspyssel avklarades och vid 22-snåret var jag klar med allt i stallet. Får nu bli till att kolla på lite nyheter en stund innan jag förpassar mig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0