1/5 Tisdag - Strålande väder...

Vilket fantastiskt väder det har varit idag :-D.  Vaknade upp till en strålande sol  - ut med pållarna i hagen och de drog genast iväg till sommarhagen i full galopp. Att jag slängde ut frukosthöt i hagen struntade de fullkomligt i - gräset var godare ;-).

Jag började dagen lugnt i alla fall. Fixade kaffe och intog frukost framför TV:n. Skönt att börja dagen med lite soffhäng en stund. Vid 10-snåret så satte jag fart i alla fall. Funderade en stund över hur jag skulle lägga upp dagen. Huset är i stort behov av en storstädning, men samtidigt så hade jag mycket som behöver åtgärdas ute... Det blev en kompromis...  slängde ut mattorna på övervåningen och dammsög. Grävde sedan fram mina vår och sommarkläder. Kollade vilket skick de befann sig i och det mesta var OK. När detta pyssel var avklarat så blev det ut ur huset. Stallet först! 

När jag kom ut till stallet så mötte en fjärlig mig precis innanför dörren. Den var lite trött så jag hann springa in i huset och hämta kameran :-)



Under tiden som jag fixade stallet så höll T på med åkklipparen - som fortfarande trilskades, men lagom när jag var klar i stallet så hoppade faktiskt åbäket igång :-O. Knappt man trodde det var sant... Åkklipparen gick lite ojämt ett tag, men efter att motorn fått stå på ett tag och blivit varm - då funkade åkklipparen hur bra som helst. T testade att klippa lite framför stallet och den funkade som den skulle. Märklig maskin.

Hur som helst. Jag var klar med stallet och skulle tömma dygnkärran... där satt Lillan mitt i dygnhögen - varmaste stället på hela tomten ;-)



När stallet var avklarat så tog vi itu med att fixa staket utmed min tomtgräns. Behöver ha elstaket för att hålla borta objudna gäster och så har våra jyckar väldigt bra respekt för eltråden och håller sig på rätt sida av tomten.
T hjälpte mig med att slå i stolpar och så skurva dit isolatorer. Det var inte helt enkelt att dra eltråden eftersom jag var tvungen att upp och trassla i min stenmur - där det även växer väldigt mycket buskar och träd... T hämtade grensaxen - eltråden ska ju inte ligga emot grenar osv. Svettigt värre blev det - varmt och soligt och så jobbigt att dra med elrepet. Återanvände den tråd från gamla vinterhagen som var fräschast.

Efter ett par timmars hårt slit så var mitt staket och ny grind äntligen på plats.




Efter denna kraftansträngning så fick det bli nåt att äta, så jag fixade snabbt i iordning lite mannagrynsgröt. Lunchen intogs i trädgården och det smakade bra att få nåt i magen. Det blev sedan lite trädgårdshäng eftersom jag var trött efter slitet med staketet. T var sugen på att leka med min åkklippare och satte igång med att klippa gräsmattan. Under tiden som han roade sig med åkklipparen så somnade jag i vilstolen... ;-). Det var skönt ute i alla fall :-).

Piggnade till så småningom och bryggde mig en mugg kaffe så jag skulle få lite energi. T ville inte ha något - han var fullt upptagen med att klippa gräs...

När han hade klippt klart på den nedre delen av trädgården så tog jag itu med att rensa ytterligare en stor rabbatt från visset skräp. En redig hög blev det och jag visade T var gränsen för rabatten gick egentligen - alltså fick han putsa med åkklipparen... Runt en rabatt har jag envis ogärs - skulle behöva gräva bort hela gräsmattan, men istället så fick det bli grästrimmern och så slog jag av eländet. Såg bättre ut i alla fall ;-).

När jag var klar med röjningen så var det dags att käka lite middag. Fläsklägg och rotmos fick det bli. Fläskläggen hade ju kokat en timme på spisen under tiden som jag röjde rabatten ;-).

Även middag intogs i trädgården och det smakade bra. En helt fantastisk dag har det varit - hela helgen har varit kalasbra. Har hunnit med mycket mer än vad jag vågats hoppas på. Att hela gräsmattan är klippt gör också att hela trädgården ser mycket prydligare ut :-).

Avslutade dagen med en inspektionsrunda...

En typ av fågelbad...

 

Mitt andra fågelbad...



Rensade rabatter och ansad gräsmatta :-)



Pionerna växer för fullt :-D



Under min rundvandring i trädgården så hittade jag Nalle på sin bästa utkiksplats... Högst uppe på jordkällaren satt han och spanade utöver ägorna ;-). Här gäller det att hålla koll ju...

Nalle - King of Kartorp!



T har också roat sig med att rota fram en gammal cykelkärra ... funkar att ha bakom åkklipparen också ;-)



Vid 18-snåret så var dagens slit i trädgården avklarat - T plockade in alla prylar. M1 och P dök upp och Oktawia fixades iordning för en besök i ridhuset.

Eftersom det var en riktig skön kväll så skedde framridningen utomhus runt SM-banan och sedan så förpassade vi oss till ridhuset. I ridhust var det kallare än utomhus - så det blev till att dra på sig fleecetröjan som jag hade med mig. På slutet av ridpasset så blev det lite träning på programmet som ska ridas på nästa tävling.

Var hemma igen vid 20:30-snåret och pysslade om pållan och plockade undan alla prylar. När jag var klar så serverades kvällsmaten till pållarna och jag förpassade mig in i huset. Väl inne så såg jag att jag fått fin färg... liknade en kokt kräfta...



Så har en trevlig ledighet tagit slut och i morgon är det jobb igen :-). Resten av kvällen blir det lite soffhäng innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0