17/5 Torsdag - Ledig...

Så skönt med lite ledighet så här i mitten av maj. Tyvärr inte det roligaste vädret - men man får göra det bästa av situationen. Idag så hade "Tysslingedagen" 20-årsjubileum och eftersom det är mina hemtrakter så brukar jag passa på att åka ut en sväng.

Började dagen lugn med frukost framför morgon-TV. Tog sedan itu med stallet så jag fick mockningen gjord. Vid 12-snåret så drog vi iväg. Tänkte först stanna till vid konstnären Ingalill Zetterman - men det var totalt trafikkaos utanför henne och även Tysslingemöbler. Så vi fortsatte fram till Tysslinge församlingshem och kollade på den konstuställningen som fanns där. Naturligtvis så började det spöregna så det var inte så skönt att vara ute. Istället passade vi på att gå in och kolla hur det ser ut inne i Tysslinge kyrka. Kyrkan blev ordentligt renoverad för ett par år sedan. Dags för ett besök alltså ;-)

Det var mycket ljusare inne i kyrkan mot hur det var tidigare. Dopfunten hade de flyttat närmare ingången.




Glasdörrarna vid utgången var nya




Och mot utsidan så var handtag och dörrspringorna klädda med fårskinn.... läckert...:-)



Vi for vidare. Den guidade turen till Alugruvan gick vi förra året, så den behövde vi inte gå i år igen. Det fick bli en tur till konstnären Magdalena Eriksson, en för övrigt "hästkompis" ;-). Som vanligt blir jag grymt imponerad av hennes konst :-).

Vi fortsatte till Viagården där min kamrat Pysseltrollet sålde sina alster. Det var ett tag sedan vi träffades så det var kul att ses och vi tog en fika ihop. Fantastiska cupcakes serverades av "fiket" - smakade mums.




Utav Pysseltrollet shoppade jag en ursöt nyckelring i form av en liten nallebjörn. När vi skulle åka vidare så upptäckte jag också att författaren Anna Jansson satt vid ett bord och sålde sina alster - till kanonpris - alltså fick två stycken böcker följa med hem, som dessutom blev signerade av författaren :-). Bra att ha ett par böcker till sommarsemestern :-)




Efter stoppet vid Viagården får vi vidare till Marieberg. T ville absolut in en sväng på Mediamarkt eftersom de hade 25 % rabatt på en massa varor där. Dock hittade han inget speciellt att shoppa. Så har fram på em var det också dags att få nåt vettigt i magen och vi åkte alltså till Café garden och smaskade i oss varsin räkmacka :-).

Var hemma igen vid 15-snåret så det fick bli lite kaffe och ombyte till stallkläder. Efter fikapausen hakades trailern på min bil och vid 16-snåret kom M1 och P. Dags för Oktawias motionspass för dagen och det blev en tur till ridhuset.

När vi kom fram till ÖFK så upptäckte M1 att hon glömt kvar ridhjälmen i mitt stall. Alltså åkte P och hämtade den och under tiden vandrade M1 med Oktawia ett par varv runt Gröna banan. Ordentligt framskrittad blev pållan alltså ;-).

När ridhjälmen var på plats så satte ridpasset igång och idag så var ÄNTLIGEN hästen normal! Lite lat alltså, men inte alls så ilsken som hon varit senaste veckan. M1 red igenom LB:2 programmet och var nöjd med pållan. Hellre framåt och lite öppen i formen - än att inte vilja röra på sig alls ;-). Nu ska jag hålla koll på damens humör och se vad som händer om 3 veckor då det borde vara dags för brunst igen. Kommer inte ilskan tillbaka i samma omfattning så borde det vara den nya tanden som ställt till senaste veckans problem.

Var hemma igen vid 18.30 snåret och pållan blev ompysslad och så fick det bli hagen ett tag till för pållarna. Jag fixade klar med allt i stallet, prylar och trailer innan jag förpassade mig in  i huset. Resten kvällen blev lugn. Vi käkade lite räkor och vitlöksbröd innan det fick bli soffhäng och TV:n för resten av kvällen. Var ute vid 22-snåret och plockade in pållarna - så skönt att det fortfarande var ljust ute :-). Älskar verkligen ljuset som kommer nu!

Men detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0