18/5 Fredag - Semester...

Semester idag - och tusen saker som egentligen behöver göras.... Först ut med pållarna och så placerade jag mig i soffan och intog frukost framför morgon-TV. Tog det lugnt en stund allstå under tiden som jag funderade på vad jag skulle sysselsätta mig med. Huset är i stort behov av städning, skulle behöva göra en stor insats på min örtagård, växthuset behöver städas och lagas, ogräset finns att rensa från rabatterna, behöver tvätta kläder och ta rätt på stryktvätt. Falu rödfärg finns hemma och hela stallbyggnaden behöver målas. Bara att välja och vraka bland vad som skulle behöva göras alltså ;-). Började i alla fall med att fixa stallet så jag fick det gjort. T höll på och grejade i garaget. Behöver ju rensa där på en massa skräp så man får in en bil så småningom.

När jag var klar med stallet så fick det bli en insats i trädgården. Plockade upp gammalt renst som jag krattat upp i högar. Rensade grusgården runt huset från en massa ogräs - det är inte klokt vad fort det växer :-O.

Efter att ha böjt rygg och ryckt upp ogräset så sa kroppen ifrån och det fick bli en fikapaus. Tyvärr så blåste det full storm ute så det var inte så himla skönt ute, fick sitta i lä vid stallväggen för att inte blåsa bort.

På grund av blåsten så orkade jag inte vara ute och greja, utan istället fick det bli innepyssel. T och Lexi for till lägenheten och jag städade huset i lugn och ro. Något som var välbehövligt. Plockade ordning, dammade, dammsög, fixade toaletter och handfaten, avslutade med att moppa golvet. Alla mattor hade jag slängt ut och de fick ligga kvar ute, tvättmaskinen gick för fullt och tack vare blåsten så torkade tvätten snabbt. Tyvärr innebar det också att högen med stryktvätt fortsatte att växa.

Lillan fick vara ute undertiden som jag lekte med dammsugaren - skönast för henne eftersom hon inte alls gillar den brummande apparaten. När jag så kollade till henne så låg hon mitt på gräsmattan och tuggande på något med stor njutning... gick ut för att kolla vad det var hon fått tag på.

Lillan hade fått tag på en tom kattmatsburk som T ställt kvar ute .... om man säger så här - nu är det garanterat tom från kattmat... och hon hade klarat utan att skada sig också.




Burken fick följa med in och åkte i soporna.

När jag var klar med städningen av huset så fick det bli kaffe och lite käk samtidigt som jag slösurfade en stund. Det var skönt att vila lite.

Jag tog sedan itu med stryktvätten. Fick undan lite kökshanddukar, dukar och så överdraget till kökssoffan. Högen med stryktvätt minskade marginellt för stunden ;-).

T och Lexi kom framåt kvällningen och vid 18.30-snåret kom M1 och P - dags för att fara iväg til ridhuset och finslipa inför söndagens tävling. Så när pållan var iordninggjord så klev hon snällt in i trailern och vi åkte iväg till ÖFK. Nu visade det sig att det intealls gick som vi tänkt oss. När M1 väl satt i sadeln och började skritta fram så rörde sig Oktawia orytmiskt och det satt kvar även efter det att hon skrittat en stund. Oktawia tog ett kortare steg med sitt vänstra framben och uppenbarligen så har något hänt under hagvistelsen under dagen :-(. För övrigt så såg hästen hur nöjd ut som helst. Hon visade inte på något sätt att hon hade ont i alla fall. Inte mycket att göra, utan bara att packa in pållan i trailern igen och fara hemåt. Ingen tävling på söndag i alla fall.

Väl hemma så kände jag igenom pållan - och jag lyckades lokalisera det som inte stämde. Vid bogbladskanten, vid manken/mankammen upptänkte jag en stenhård muskelfiber som Oktawia visade tydligt att det inte var så trevligt när jag klämde på den. Jag kämde på högra sidan, men där var det inga problem. Masserade in arnicaliniment över den hårda muskelknutan och så fick pållan nöja sig med att vara i sin box.



Pållarna fick alltså stå inne resten av kvällen och jag själv förpassade mig in i huset. Resten av kvällen tillbringas framför TV:n och soffhäng. Alltså blir det inte roligare än så här idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0