5/5 Lördag - Städdag...

Det blåste rejält och var kallt idag. Så vid utsläppet så fick Oktawia sitt tunna regntäcke på sig och så ut med pållarna.

Pållarna hinner bara utanför stalldörren så är det fullt fart ut till stora hagen där gräset väntar...




Jag slängde ut frukosthö onsdags morse - det ligger fortfarande orört ;-) Gräset lockar mer....



Full fart till maten...



Jag själv förpassade mig in i huset, käkade lite frukost framför morgon-TV. Dock blev det ingen längre stunds soffhäng för min del. Idag var det lämplig väder för en storstädning av huset. Dessutom var det verkligen hög tid för en städomgång. Förra helgens trädgårdsarbete gjorde ju inte att huset blev direkt renare... ;-)

Alltså bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. In med tvätt i tvättmaskinen och så fram med microfibertrasorna. Hela huset dammades, prylar lades på sin rätta plats. Tvättmaskinen rullade på hela dagen. Handfat, toaletterna och tvättstugan skurades rent - avslutade med att moppa alla golven. Började bli klar framåt 15-snåret och T dök upp då och som tur var hade han med sig varsin pizza - precis vad jag behövde :-). Efter att ha smaskat i oss pizzorna så blev det lite soffhäng en stund och vi kollade på V75. Tyvärr blev det ingen utdelning på den Harry Boy som vi shoppat. Det var i alla fall skönt att vila en stund efter att ha städat hela huset.

Vid 17-snåret så satte jag fart igen och rotade fram lite mattor från vindsgarderoben. De som jag hade låg på golvet har jag använt hela vinter. Dags för lite "nytt" med andra ord ;-).

När mattorna var på plats och allt var klart i huset så var det dags för stallet. Fixade mockningen och hästarnas mat och vatten. När stallpysslet var avklarat så hämtade jag in pållarna och Oktawia fixades iordning för en tur till ridhuset. Det blåste full storm ute och det var svinkallt. Så uteritt hade varken jag eller pållan någon lust med.

Ska vi åka nu? Klar för avfärd...



En lördagkväll så här = ensamma i ridhuset ;-). Det visade sig att det behövdes lite ridhusridning... Oktawia var för dagen lite halvseg och tämlige stel - att böja sig i sin innersida tyckte damen var totalt onödigt. Efter lite jobb med övergångar, volter och serpentiner så mjuknade damen upp. Vi jobbade även vidare med lite skänkelvinkning i trav på diagonalen - undan för höger skänkel gick alldeles suverenät bra - men undan för vänster... rena katastrofen... Damen tog bettet och drog fram i slängtrav med huvudet rakt upp... fick backa ner till skritt och skritta diagonalen innan hon coolat ner sig och så fick vi till bra skänkelviknng även i trav undan för vänster skänkel.

Lite galoppjobb på serpentinbågar fick sedan avsluta dagens motionspass innan det var dags för nedvarvningen.

En svettig matte och en svettig pålla skrittar sedan av inne i det stora ridhuset :-) - vindstilla i alla fall ;-)



Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen innan jag fixade iordning med alla prylar och pållarnas kvällsmat serverades.

På vägen in från stallet så kollade jag in den vackra fullmånen som var på uppgång. Dags för årets superfullmåne - den är som närmast jorden. Lös upp fint och vacker är det med fullmånen :-)




Resten av kvällen får nu avslutas framför TV:n "Mord i paradiset" visas p 1:an och roligare än så här blir inte min kväll ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0