8/5 Tisdag - Lite ridning...

Efter en hektisk dag på kontoret så var det himla skönt att komma hem och ta en fika i trädgården. Solen sken så det funkade att sitta ute en stund. T och Lexi var på plats också :-). Efter fikapausen så var det dags att dra på sig ridkläderna och ta itu med stallet. Vet inte egentligen vad jag pysslade med  under kvällen, men förmodligen så blev fikastunden allt för lång. T muttrade något om att jag babblade för mycket... men igår så god en god arbetskamrat och man har inte riktigt hämtat sig från chocken ännu - då behöver man prata!

Hur som helst så var kl 19.30 när jag väl fick in pållarna i stallet och för att vi skulle komma iväg till ridhuset i vettig tid, fick alltså T hjälpa till lite. Han vågade sig till och med på att borsta hästen *kors i taket* -  i annat fall så tror han att Oktawia minsann bits så fort hon får en chans *fniss*. Oktawia såg mest ut att tycka det var helt OK att ha en person på varje sida som borstade rent henne. Diva är ordet.... ;-)

Blev snabbt klar i alla fall rätt fort och vi for iväg till ridhuset. Det var skönt ute så när jag väl kommit upp i sadeln så skrittade jag fram runt SM-banan. T följde med och hade Lillan i kopplet. Det var full rulle runt omkring oss. Ridskolegrupp som var på väg till utebanan. Fälttävlansträning ute på gärdet, folk som var ute och promenerade, barn som lekte. Liv och rörelse med andra ord och Oktawia spanade runtomkring sig, men knatade på och brydde sig inte så mycket om vad som hände. När vi var tillbaka i ridhuset så skötte sig damen bra. Uppenbarligen var framskrittningen ute ett lyft för övrig uppvärmning funkade bra och damen hade helt OK framåtbjudning. Tränade sedan på skänkelvikning över diagonalen och det funkade bra. Vi var totalt 3 st privata ryttarekipage i ridhuset så vi behövde inte trängas direkt ;-).

Även jobbet med övergångar skritt-trav-skritt och galopp-skritt-galopp funkade bra och damen kändes mjuk och avslappnad. Ett himla trevligt ridpass hade vi alltså och nöjda och glada lastade vi in damen i trailern igen vid 21-snåret och vi for hemåt.

När jag väl var hemma igen så blev pållan ompysslad och kvällsmaten serverade. Jag mockade ur trailern och plockade undan alla prylar innan stallet släcktes. När det så var dags att förpassa sig in i huset så hade jag en dam som VÄLDIGT hjärna ville komma in i huset...

Tussan hade passat på att springa ut i trädgården när vi fikade - det är väl typ första gången sedan i höstas som hon lämnar huset... Uppenbarligen en chockartad upplevelse med tanke på hur gärna hon ville komma in igen ;-)



Min kväll får nu avslutas med lite nyheter på TV:n innan jag tar en närmare titt på huvudkudden. Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0