12/11 Måndag - Inte som man tänkt sig...

Vaknade till liv i morse och tänkte "åh vad skönt att solen skiner så här på söndagmorgon".... tog flera minuter att något var helt fel!!! Precis - det var ljus ute!! Framför allt så var det inte söndag idag!!!

Började reagera och tittade på klockan - 07:45 - HELVETE! Kl 08:00 var jag inbokad på dagens första möte eftersom det är MÅNDAG!!! Flyger ur sängen och så försöka samla ihop mig för att komma iväg till jobbet så fort som möjligt. Ringe till en mötesdeltagare och meddelade att jag inte skulle hinna till mötet. De fick helt enkelt klara sig utan mig. Så satte jag fart och fixade iordning mig själv, matade katter, hund och så ut med hästarna. 45 minuter senare var jag på väg till jobbet, dock fick jag ta bilen eftersom det inte fanns någon busstur som passade.
 
Kom till jobbet strax innan kl 9 och mötet var avklarat så jag tog itu med att kolla mailen, käkade min frukost och så förberedde jag mig till mötet som började kl 10 istället.
 
Resten av dagen försvann i ett hektiskt tempo - har det rejält stressigt just för tillfället - men förhoppningsvis så blir det lite lugnare om någon vecka. Jag var i alla fall tämligen trött när det var dags att åka hemåt och det var skönt att komma hem. Tänkte fixa lite käk och fika innan det var dags att ta itu med stallet, men när jag var i mitt sovrum och skulle till att byta om så blev det helt kolsvart i huset. En propp som gick var ju min första tanke, men så upptäckte jag att det var svart i HELA huset, och närmaste grannen, och grannen längre bort, och hela samhället några km bort... famlade mig ner till undervåningen och letade rätt på min pannlampa. Jaha - det här var ju just snyggt.... utan ström kan man inte göra så himla mycket. Bytte om till stallkläder och så drog jag ut till stallet. Självklart var det svart även i stallet, men i pannlampans sken utförde jag stallsysslorna. Dock blev jag lite yr i huvudet av att gå och mocka med pannlampa... när jag var klar med stallpysslet så blev det in i det kolsvarta huset igen. Letade rätt på alla ljuslyktor jag har och tände upp så jag fick lite ljus i kök och kontoret. Tände igång kaminen och eftersom dator och Internet inte funkade så fick det bli ett par telefonsamtal i stället.
 
Vid 18.30-snåret så kom helt plötsligt strömmen tillbaka och jag satte fart direkt. Ut till stallet och så plockade jag in pållarna. Hakade på trailern på bilen och så satte jag fart med att göra iordning pållan för ett pass i ridhuset. Och vid 19:15 så var vi färdiga för att lasta och åka in till ridhuset. Pållan var snäll och klev in i trailern utan problem och väl framme vid ridhuset så mötte T upp oss. När jag så var placerad i sadeln så gick T en promis med Lillan och jag roade mig med pållan.
 
Sedan vem som roade sig med vem det är en annan fråga ;-). Oktawia var jätteseg och när det var dags att börja trava så ville damen inte röra på sig över huvudtaget. Eftersom jag ville undvika att få en skitsur häst så skippade jag att använda skänklar och spö för mycket. Istället så blev min strategi att "morra till" - och det funkade faktiskt. Full fart blev det så på pållan och efter uppvärmningen så funkade resten av ridpasset riktigt bra. Jobbad damen med övergångar trav-skritt-trav, galopp, skritt, galopp och förvänd galopp. Riktigt skoj var galoppjobbet idag :-D. Mycket nöjd med dagens insats i ridhuset och med tanke hur konstig den här dagen blev så blev ridpasset en finfin avslutning :-)
 
Var hemma igen vid 20:45-snåret och pållan blev väl omhändertagen, plockade undan alla prylarna, kollade av Bianca och så serverades kvällsmaten till pållarna. Nu får kvällen avslutas med att titta på slutet av CSI och detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0