18/11 Löv och så clinik....

Vaknade pigg och glad kl 8 som vanligt en söndag. Det blev inte speciellt sent igår. Partyt var slut tidigt, men jag hann prova på lite linedance innan kvällen var slut. Det var också god mat - italiensk buffé, vilket är min favoritmat ;-). T kom och hämtade mig kl 12 och vi skjutsade hem kamrat KN innan vi styrde kosan hemåt. Kom alltså i säng i rätt vettig tid. Så pållarna blev utsläppa i vanlig tid och frukosthöt serverades. Som vanligt förpassade jag mig in i huset, fixade frukost och denna tog jag med mig in vardagsrummet och så fick det bli frukosthäng i soffan framför morgon-TV. Skön start på en grådisig söndag ;-).
 
Till sist såv ar det dags att sätta lite fart. Fixade iordning mig själv och vid 11-snåret så tog jag tag i stallfixet. När jag var klar med stallfixet så kom T och hämtade grep och skottkärran.... T tog itu med den roliga uppgiften att ta upp ett gäng dygnsura lövhögar... På grund av den stora mängden löv - som inte får plats på min kompost - så stoppade T in löven i trailern. Jag hjälpte till att kratta så länge min axeln klarade av det. Dock var det för tung så T skickade in mig...
 
 
Jag förpassade mig in i huset och lät T och Lexi roa sig själva ute. Jag skickade in min inlämningsuppgift för moment 3, nu är det bara två moment kvar :-). Jag tog hand om den torra tvätten och vek den, ytterligare ren tvätt hängdes upp på tork... hm hög med stryktvätt växer ;-)
 
Vid 13-snåret så åkte vi iväg med löven till uppsamlingsplats för kompost. Trailern var tungt lastad... kändes som om det var två hästar i släpet - tur att jag har hög lastvikt. Det var sedan ett djävla slit för att få ut löveländena ur trailern. Både jag och T var helt slut efteråt och det var skönt att åka hemåt.
 
Under tiden som vi var iväg och slet med löven så tog M1 hand om pållans motion i form av uteritt. De slapp ialla fall spöregn även om det var riktigt gråtrist väder ute.
 
När vi var hemma igen så fixade jag iordning lite mat och efter att vi käkat så åkte T och Lexi vidare till lägenheten. Jag själv for in till ÖFK för att gå på en clinik som heter "sitt fint" - föreläsning av en sjukgymnast och som visade bra övningar för oss ryttare och hur vi behöver hålla ordning på när det gäller sitsen.
 
Ryttarna fick göra nyttiga övningar och även vi i publiken för göra praktiska övningar. Jag behöver strechta min bröstmuskulatur och höftböjaren... Fick även tips på hur man kan lösgöra sig i bröstryggraden - mycket bra tips för en stel, medelålders kvinna ;-)
 
 
Efter de avsuttna övningarna så fick ryttarna sätta sig till häst och känna på skillnaden med de tips de fick från sjukgymnasten.
 
Nu vill man upp på hästryggen själv för att testa på ett par saker :-)
 
 
Var hemma igen strax efter kl 18, lite lätt sönderfrusen. Det fick bli en stor mugg thé för att få upp värmen. Det smakade bra. Fixade sedan med en bild som jag skickade in till Fk Focus digitala KM. Det tog en stund innan jag hittade en bild som passade omgångens tema (färgprakt). När detta var avklarat så tog jag itu med högen av stryktvätt. Fick undan hela högen på en timme och det kändes skönt att kunna hänga en de nystrukna kläderna i garderoben. Strax innan kl 21 var det dags för en vända ut till stallet. Fixade iordning höpåsarna, pållarna fick komma in och kvällsmaten serverades. Lillan blev kvällsrastad och så förpassade jag mig in i huset. Nu får min kväll avslutas med ett avsnitt av NCIS.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0