24/11 Lördag - Plugg och pyssel...

 Efter att pållarna blivit utsläppte så började jag denna lördag lite lugnt. Fick bli frukost i soffan framför morgon-TV en stund innan jag satte lite fart. Pluggade en stund på fm - moment 4 på kursen handlar om kryptering av information. För att rensa hjärnan så gick jag ut och fixade stallet efter att vi käkat lite lunch. Det var också meningen att jag skulle ta mig en lite uteritt med pållan innan jag skulle återgå till studierna. Dock blev det ändrade planer.
 
Mina hästar har nämligen förändrats tillett par bävrar.... Båda två har gnagt upp varit STORT hål i sina boxar....
Här har bävern Bianca varit i farten... 
 
 
 
Så  detta behövde lagas och T letade reda på reservbrädor som användes till att laga hålet i Oktawias box och hålet i Biancas box lagades med en bit plyfaskiva. Dessutom gick jag lös med tjära på några andra utsatta ställen i boxarna.
 
Det visade sig också att bävrarna varit i farten när det gäller stolparna i hagen... snyggt avgnagda...
 
 
 
Så fram med reservstolp och T hjälpte till att fixa dit dem. När jag ändå var ute i hagen och min ridtid var sysselsatt med annat pyssel, så passade jag på att fortsatta i hagen. Det var dåligt med ström i eltråden och jag bytte ut en bit som mer än murken. Fick till strömmen lite bättre. Sedan gick jag runt och smetade tjära på alla hagstolpar och förhoppningsvis hjälper det mot bävrarna. T hade dessutom huggit ner en sälg och slängt in till pållarna. Hoppas barken duger att gnaga på ;-).
 
När pysslet ute var avklarat så förpassade jag mig in ihuset och fixade lite kaffe och så satte jag mig för att plugga en stund. Efter ett tag så hörde jag ett skumt klaffsande ljud från köket.... Upptäckte att det var Hedvig som roade sig. Den lilla kattfröken visar sig ha samma mystiska sätt att dricka vatten som mor sin... Nämligen att klafsa runt med tassen i vattenskålen för att sedan slicka tassen... ;-)
 
 
Nackdelen är att det blir rätt blött på golvet...
 
Pluggade i alla fall resten av dagen med avbrott för lite käk. När huvudet var fullt så roade jag mig med att börja med lite julpyssel - det är ju första advent i morgon och jag dekorerade 4 blockljus. Nu ska jag bara skaffa en snygg bricka till dem...
 
 
I övrigt så tog jag det lugnt på kvällen. T och jag var parkerade i soffan och tittade på TV och mycket mer än så har det int ehänt idag.
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0