25/11 Söndag - Städning och besök...

Att jag för en vecka sedan storstädade - av detta syntes inte ett spår idag. Novemberleran har gjort sitt intåg kan man säga. Så efter sedvanligt utsläpp av pållar och lite frukosthäng framför TV:n, satte jag fart.
 
Tillbringade alltså förmiddagen med att städa undan från lera och grus. Den här årstiden är det inte så kul att bo på landet, och framför allt inte att ha djur och då hundar som dessutom fäller. Kändes rätt skönt att få upp all päls och grus från golvet ;-). Passade också på att baka en mjuk kaka till eftermiddagens besök :-).
 
Efter städningen fick det bli lite lunch och efter lunchen gav jag mig ut till stallet. Idag var det gråkallare än vad det var igår så man fick jobba sig varm. Fixad klart med mockning, nytt strö, maten och vattnet till pållarna. T och Lillan for iväg till Marieberg en stund på em och jag själv fick besök av min kusin C och hennes ena dotter.
 
Vi tillbringade en stund med att pyssla om Bianca, ponnyn blev borstad och fick fossingarna kratsade. På med grimma och vi gav oss ut på en promis. Oktawia fick var kvar i hagen med en hög hö - var väl sisådär nöjd med det ;-). Kusinens dotter var mycket nöjd över att få gå på promis med Bianca - tjejen går på ridskola men saknar stallpysslet. Tur då att det finns en ponny hos mig som gillar att bli pysslad med ;-).
 
Efter promisen så blev Bianca återbördad till sin kompis i hagen och båda damerna var nöjda med det ;-). Vi tvåbenta gick in i huset och fikade en sväng. Kusinens dotter fick också sitt kattgos tillgodosett då Tussan var sällskaplig av sig :-).
 
Vid 15-snåret var det dags för besöket att fara hemåt igen och T kom tillbaka i samma veva. Vi fixade iordning lite middag - fick bli stek kyckling med potatis och grönsaker *mums*. Vi fikade lite innan t och Lexi sedan for vidare till lägenheten.
 
Efter mat och kaffe så hade jag en date med strytkjärnet. Tvättmaskinen fick jobba igår och jag hade en hel del stryktvätt att fixa. Lika bra att få det gjort. Var lagom klar med strykningen när det var dags att plocka in pållarna. M1 och P kom vid 18.30-snåret och det var dags för Oktawias motion.
 
Planen för dagen var att ekipaget skulle skutta små hinder. Oktawia har inte hoppat något sedan i august innan hon fick vila en månad. Nu är damen så pass igång att hon skulle klara ett lätt pass med hoppning.
 
Vi hade tur och fick vara ensamma i ridhuset. P byggde upp ett hinder på varje långsida som ekipaget fick skutta över. Passet började dock först med skritt och trav över bommar innan det blev travhoppning och avslutningsvis hoppning i galopp. Oktawia skötte sig bra och verkade tycka det var riktigt skojsigt :-)
 
P mäter in avståndet....
 
 
Efter ridpasset var det en nöjd pålla som blev placerad i trailern och vi for hemåt. Var hemma igen strax efter kl 20 och pållan blev omhändertagen och jag plockade sedan undan alla prylar innan kvällsmaten blev serverad.
 
Nu när stallet är klart så är det bara kvar att ha lite soffhäng framför Beckfilmen innan man intar horisontalläge ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0