27/11 Tisdag - Första snön....

Idag kom första snön. Eller rättare sagt - första snöslasket!!! Det var snöblandat regn när jag cyklade till bussen i morse - alltså såg jag ut som en dränkt råtta när jag klev på bussen.... ;-).
 
Skitvädret fortsatte hela dagen och det kändes som om det inte blev just alls under dagen. Var ute en snabb sväng på lunchen för att shoppa lite småpryttlar på Rusta. Det var inte skönt alls ute. Vid 16-snåret kom T och hämtade och vi for iväg först till Granngården. Idag är det lönedag och jag behövde fylla på förrådet. Började alltså på Granngården där jag shoppade kattmat och hästmat. Vi fortsatte sedan till ICA-maxi där jag shoppade några utvalda varor som extremt billiga, t ex fransyska för 69 kg/kg. Vi avslutade shoppingen vid Willys där jag shoppade det mesta övriga matvaror som jag behövde få hem. Varje gång jag klivit ur bilen så hade jag fått klaffsa runt i värsta snömodden så när vi äntligen var på väg hem var jag totalt dygnsur om fötterna. Mina läderkängor klarar inte hur mycket snömodd som helst.
 
Planen för resten av kvällen var att M1 skulle komma vid 19-snåret och vi skulle åka till ridhuset med pållan. Men på vägen hem från stan så fick vi köra i 50 km/h pga värsta snöovädret och vägen var inte plogad. Blåste rejält och det var bara att inse att det inte var värt att försöka ta sig in till ridhuset med släp och häst. Meddelar M1 och hon hade redan misstänkt att vädret inte var på vår sida.
 
Det första jag gjorde när jag kom hem var att plocka in pållarna. De ville gärna komma in och Oktawia frös så hon knappt kunde stå. Täcket hade inte släppt igenom vätan, men det räckte väl med att hals och ben var blöta och kalla. Så på med torrt och varmt täcke på Oktawia och Bianca fick fleecetäcke på sig. Hö serverade sedan till pållarna och det tog inte lång stund innan Oktawia slutade skaka.
 
Jag förpassade mig sedan in i huset och packade upp all mat. Fixade käk och té till mig och T - fick tillbaka värmen i kroppen. Det var skönt att få befinna sig inomhus och ta på sig torra kläder ;-).
 
Vid 19-snåret var det i alla fall dags att ta itu med stallfixet. Drog på mig stallkläderna och gav mig ut i stallet. T och Lexi for vidare till lägenheten så jag och Lillan roade oss i stallet. Pållarna verkade nöjda över att få vara inomhus och när jag var klar med mockningen och allt annat fix så kollade jag av pållarna och de fick lite mer hö att tugga på i väntan på kvällsmaten. När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i huset en stund och fixade lite innan det var dags att kvällsmata pållarna. Min kväll avslutades sedan med soffhäng och Dr House på TV4.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0