5/11 Måndag - Regn och rusk...

Efter en hektisk dag på kontoret så hade jag ont i huvudet. Förmiddagen gick åt att hålla i ett par anställningsintervjuer och eftermiddagen avsltuades med ett APT-möte med min enhet. Dagen har alltså resulterat i en dundrande huvudvärk och det var skönt att bli hämtad av T efter jobbet. Väl hemma blev det ett par Alvedon och lite käk. Sedan åkte vi iväg till en granne där jag shoppade 60 kg havre till pållan. Bra att ha havrebonden nära ;-). Efter havreshoppingen var det full fart hem. T hjälpte mig att hälla upp havren i min havretunna och jag tog itu med stallfixet. Mockade, fyllde på nytt strö, fixade vatten osv. Under tiden som jag grejjade i stallet så var det riktigt otäckt ruskväder ute. Så när jag var klar i stallet klaffsade jag ut i hagen och letade rätt på träskmonstren och stoppade in dem i varsin box. Bianca var totalt dyngsur och fick finna sig i att få ett gulligt litet fleecetäcke på sig. Bra om hon är torr i morgon. Oktawias båda täckena var dygnsura så de blev upphängda på tork och damen blev iordningfixad för ett pass i ridhuset.
 
T följde med till ÖFK och under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset tog T och Lillan en promenad i spöregnet. Dagar som denna är det helt OK att traila en mil för att få rida i ettt uppvärmt ridhus...
 
Oktawia var till att börja med tämligen seg och rörde sig i ultrarapid.  Damen var i alla fall inte arg, men gjorde inte mer än vad hon var tvungen att göra. Så jag fick jobba för att få hästen att röra sig framåt, men efter uppvärmningen så vaknade pållan till liv. Själva jobbet idag gick ut på övergångar. Vi började med övergångar mellan skritt-trav-skritt och så övergångar inom traven. Pållan piggnade på sig och när det var dags att jobba med galoppen så blev det drag under galoscherna. Inga problem att få damen att galoppera på. Däremot att göra övergång till trav och senare skritt visade sig lite svårare till att börja med. Då Oktawia helst ville galoppera på. Men till sist så fick vi övergångarna att funka hyggligt. Efter 50 min i sadeln var jag nöjd med dagens ridpass och det blev till att ge sig ut i ruskvädret igen och vi for hemåt. Väl hemma så blev pållan sedvanligt omhändertagen och jag fixade klart allt i stallet innan jag serverade pållarna sin kvällsmat och förpassade mig in i huset.
 
Nu får min kväll avslutas med ett avsnitt av CSI innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0