9/11 Fredag - Full rulle....

Så var det dags för sista arbetsdagen den här veckan. Som vanligt så har veckan försvunnit alldeles snabbt och det är en hel del arbetsuppgifter som jag inte hunnit ta tag i ordentligt. Just för tillfället så har vi fullt upp med rekryteringar och totalt 17 anställningsintervjuer är jag inbokad på. Några har vi klarat av under veckan och så ett gäng i dag. När varje timme på jobbet är inbokat så hinner man ju inte med småpysslet däremellan... det börjar märkas - nåja, om ett par veckor ska det vara avklarat! Dagen idag var i alla fall fullt inbokad ända fram till 16.30 och lite lätt trött blev jag upphämtad av T.
 
Efter jobbet så blev det en snabb sväng till Willys där jag shoppade hem lite mat för den närmaste tiden. Idag var det lugnt i affären och shopping avklarades hyfsat snabbt. Därefter var det full fart hemåt.
 
Väl hemma så fixades det iordning lite mat. Kyckling med grönsaker och potatis blev det idag. Fixade iordning lite inne i huset innan jag drog på mig stallkläderna. Kom ut till stallet 18.30-snåret och fixade mockningen, på med nytt strö. T hjälpte till med att fylla på vatten och fixa iordning höpåsarna. Så ut i hagen för att ta in pållarna, men de hade ingen lust alls utan jag fick tillbringa en stund med att hålla mig ur vägen för två vilt galopperande pållar i kolmörkret. Till sist så blev Bianca lite trött och lät sig infångas. Snabbt förpassades den lilla fröken till sin box och så ut i hagen igen för att leta rätt på damen. Det var inte lika kul att busa ensam i hagen och till sist så var även Oktawia placerad i sin box.
Så fram med utrustning och ryktlådan - Oktawia blev så iordningfixad för en tur till ridhuset och strax innan kl 20 for vi väg. T var helt övertygad om att jag skulle vara ensam tokig om att dra iväg till ridhuset så här en fredagkväll - när man kan sitta och häcka framför TV:n... ;-). Visade sig vara fulle rulle i ridhuset där det var andra privata ekipage som roade sig med lite egen hoppträning. Det var i alla fall gott om utrymme för mig och Oktawia att försöka motiona - även om Oktawia tyckte det var totalt onödigt att behöva röra på sig. Seg som sirap och när vi skulle värma upp i traven så var det verkligen huvudet rakt upp, sänkt rygg och ville absolut inte ta något som helst stöd på bettet. När det så visade sig att damen inte en var styrbar pga att hon bet sig fast i bettet så tröttnade matte som fick ett utbrott!!!
 
När så piloten förvandlades till ett morrande lejon - DÅ blev det fart på pållan och äntligen kom hon igång i ordentligt trav. Även galoppjobbet gick bra och efter att ha fått galoppera på i lite högre tempo på 4-kantsspåret så vaknade damen till. Resten av ridpasset gick riktigt bra. Oktawia mer alert och tyckte det var OK att jobba. Krävdes dock att matte blev visade rejält med humör ;-). Nöjd var jag efter ridpasset i alla fall, även om jag var betydligt svettigare än pållan ;-).
 
Vi var hemma igen vid 21.30-snåret och pållan blev väl omhändertagen. Plockade undan alla prylar och så kollade jag av Bianca innan kvällsmaten serverades till pållarna och jag kunde förpassa mig in i huset.
 
Nu får fredagskvällen avslutas med lite soffhäng framför TV:n och så får jag se hur länge jag klarar av att hålla mig vaken ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0