15/10 Måndag - Ingen bra start....

Måndag och ny arbetsvecka.... som kunde ha fått en bättre start... Jag var riktigt, riktigt trött när det var dags att kliva upp. Bestämde mig för att ta bilen så jag fick sova en timme till, men var i alla fall jättetrött när jag väl kravlade mig ur sängen. Började med att gå ner i källaren för att slå vattenpumpen, den startade men lät inte som den brukade.... och som jag misstänkte - INGET VATTEN!!!! Detta är absolut ingen bra start på en måndag, eller vilken dag som helst. Lite lätt förvirrad försökte jag få grepp om situationen. Hjälpte inte att slå av och på pumpen, det kom i alla fall inget vatten. Alltså inget kaffe, ingen dusch osv. Så kan man ju inte åka till jobbet.
 
Letade fram en trunk och så packade jag ner hygienprylar, rena kläder och hårfönen. Drog på mig myskläderna och så ut till stallet och släppte ut pållarna. Som tur var hade jag vatten i stallet så hästarna klarade sig. Tog med en halv dunk in i huset så vovven och katterna fick vatten. Jag kollade också att jag hade vatten i brunnen - och det var mer vatten än vad det någonsin funnit i brunnen. I och för sig inte så konstigt med det senaste halvårets regnande... ;-)
 
Så full fart in till lägenheten och ringde T på vägen in och berättade att jag var på väg. Mådde mycket bättre när jag  väl fått duscha och fixat iordning mig själv. T for iväg till Jobbdirekt och jag for iväg till jobbet när jag fixat iordning mig. Nu gällde det att få tag i en VVS-person som kunde hjälpa mig med vattenproblemet.
 
Dock var jag uppbokad på några möten under dagen så jag kunde inte börja min VVS-jakt direkt. Fick i alla fall tag på en VVS-kille fram på dan och jag berättade om mitt problem - som var ganska akut. Tyvärr hade han inte tid att hjälpa mig, men gav mig tips på vad det kunde vara för fel. Nämligen backventilgen i brunnen Om det inte var felet och jag inte fick tag på någon annan VVS-kille så skulle jag höra av mig igen.
 
Jag fick tag på T och han hade tid att åka hem och försöka fiska upp slangen för att ta bort backventilen och åka iväg och shoppa en ny. Så hoppades vi att detta var felet... och inte vattenpumpen....
 
Efter en orolig em var det så dags att fara hemåt för att se hur det gått för T. Back ventilen var på plats. Så gällde det att få igång pumpen så den sög upp vatten. Alltså hällde T i vatten i pumpen och det gick åt lite för att fylla upp pumpen och hela slangen från huset och ut till brunnan. Vatten hade han hivat upp ur brunnen med hink i snöre ;-).
 
Slog på pumpen och först så hände ingenting, det hänge ingenting och det hände ingenting. Nähä - pumpfan är trasig = dyrt. Då minsann började faktiskt mätaren på hydroforen att röra på sig.
 
Så framåt kvällningen hade jag vatten och det verkade funka. Trycket höll och vatten var kvar. Alltså var det backventilen som var trasig. Så skönt. Blir ju lite jobbigt när man inte har vatten i huset....
 
Lite lätt trött så fixade jag stallet. Regnet hade börjat vräka ner igen så när jag vid 19.30-snåret var klar med mockning och matfixen till kusarna så tog jag in pållarna - eller rättare sagt - två träskmonster.... ;-)
 
Pållarna var nöjda över att få komma in i varsin torr box och mumsa hö. Jag förpassade mig in i huset och pluggade en stund innan det var dags att ge pållarna sin kvällshö. Min dag får nu avslutas med ett avsnitt av CSI på 5:an och som sällskap har jag två trötta kattungar hos mig :-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0