27/10 Lördag - förberedelser...

Idag blev det ingen sovmorgon. Det blir det ju i och för sig aldrig när man har hästar som ska ha frukost  ;-). Upp vid 7.30 och ut med pållarna. Morgonhö och vatten serverades ute. Det var lite halvkallt, ett par minusgrader. Skönt att slippa leran!
 
Fixade sedan iordning mig och själv och strax innan kl 9 blev det bilen in till stan och den lokal som FK Focus ska ha sitt 60-årsjubileum i. Jubileumsfirandet är i morgon och idag var det alltså hög tid för förberedelser. Jag ingår i lotterigruppen och tillbriingade förmiddagen tillsammans med några klubbkamrater. Vi plockade upp alla vinst och lotteripriser som blivit skänkta av våra sponsorer. Tre olika tävlingsklasser och så lotteriet skulle vi göra iodning pris- och vinstbord till.
 
Vid 12-snåret var detta arbete avklarat och min insats fick räcka. Eftersom jag kommer vara borta hela dagen i morgon behövde jag få annat fixat idag. Alltså full fart hem!
 
Väl hemma så höll T på och grejjade i min trädgård. Det var fantastiskt höstväder och han lekte med sin nya leksak och hjälpte mig med att "räfsa" ihop alla löven... ;-)
 
 
T fick fortsätta med sitt arbete och jag käkade lite lunch för att sedan dra på mig stallkläder och fixa stallet. Mockning, på med nytt spån, fix av vatten och mat, drygt en timmes arbete.
 
Fortsatte sedan med att ta itu med mitt hus - insidan alltså. Har inte städat på ett tag, och övervåningen kommer jag inte ens ihåg när jag städade sist. Stort behov av damning, ut med alla mattor, dammsög, bytte sängkläder och så skurade jag toaletten, toan tog längst tid eftersom jag även torkade av väggarna den här gången.... Avslutade med att moppa golven. När övervåningen var avklarad så blev det en paus i form av ett besök till Blomsterlandet på Marieberg. Det är dags att fixa gravdekorationen till mamma och pappas. Nästa helg är det ju allhelgona och det är skönt att ha gravarna klara innan fredag.
 
Väl framme på Blomsterlandet så var jag inte ensam om min idé, kändes som om halva stan var på plats... Kom i alla fall ut med ett par fina gravdekorationer utan ha blivit helt robbad på pengar. Skulle ju vara trevligt med bidrag från systern som också bor nära kyrkan, men ICKE...
 
När vi var klara på Blomsterlandet blev det ett snabbt besök på Jula eftersom T absolut skulle shoppa sig en mutterdragare. Det är dags att skifta till vinterdäck och gubben börjar bli gammal ;-). Tur att det finns verktyg som underlättare arbetet ;-).
 
När shoppingen var avklarad så åkte vi till kyrkogården. Fixade med granris, gravdekorationerna och lyktor på gravarna. Jag hade med mig ljus, men glömt tändare. Det är ändå skönt att ha gravarna fixade och bara behöver åka till kyrkogården för att tända nästan helg.
 
Väl hemma igen så fixade T middag under tiden som jag fortsatte med städningen. Flera veckor med blött väderlek ute har resulterat i rejält mycket sand och grus i hela undervåningen. Lillan fäller dessutom så både golv och soffa behövde sig en omgång med dammsugaren. Alltså ut med alla mattor, dammade när jag ändå var i farten. Lite mat i magen innan jag tog itu med dammsugningen och det var nog tur det. Avskyr att dammsuga och göra det på fastande mage - det hade nog slutat med en sönderslagen dammsugare... ;-).
 
För att bli färdig i nån gång så moppade T golven under tiden som jag fixade handfaten och toan på undervåningen. Avslutade städningen med att skaka alla mattor och filtar. Eftersom golven ändå var nymoppade gick vi ut i stallet och T slängde ner hö åt mig. Jag hade kvar att fixa iordning alla höpåsar och till det behövs ett gäng med höbalar ;-).
 
När jag var klar med matfixet så upptäckte jag att klockan nästan var 21 - alltså lika bra att ta in pållarna. Oktawia tyckte väl att hon lika gärna kunde vara kvar ute och sällskapa med grannens häst. Dock höll inte matte med, utan damen fick finna sig i att följa med in i stallet. Där fanns det ju förstås mat och vatten, alltså rätt bra när man är häst ;-). En snabb koll av pållarna och så in i huset. På med alla mattor i huset, nya lakan i sängen, filtar i soffan och när klockan var strax efter 21.30 var jag äntligen klar.
 
Kvällen får nu avslutas med en film, MIB 3 får det bli och som tillbehör till filmen blir det pepparkakor, ädelost och saftglögg - en helt OK avslutning på en i övrigt hektisk lördag :-).
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0