29/10 Måndag - Skitväder....

Enligt gårdagens väderprognos på nyheterna så skulle det komma lite snö idag. Det kom inge snö, dock så har det spöregnat hela dagen. Jag var ute och cyklat på förmiddagen eftersom jag var ute på ett tjänsteärende. Kom tillbaka till kontoret lagom till lunch, sönderfrusen och totalt dygnsur. Inge skönt alls. Drack te för att få upp värmen, men lyckades inte. När arbetsdagen var slut så kom T och hämtade mig. Skönt för då slapp jag gå till bussen i skitvädret. Full fart hem i spöregnet och väl hemma så blev det lite käk. T fixade en brasa i kaminen och så förpassade jag mig ut till stallet. Det blev till att dra på sig regnstället för att inte bli totalt blöt igen. Fixade mockningen och hästarnas mat. Sedan var det två blöta träsmonster som fick komma in i stallet. Pållarna fick lite hö att tugga på och blöta täcken hänges upp på tork.
 
Jag förpassade mig in i huset och värmde upp mig en liten stund och bytte till varma och torra skor. Så full fart ut till stallet igen och den här gången blev pållan iordningfixad för en tur till ridhuset. Det var inte läge för något hästmys i stallet utan snabbt fixade utrustningen på plats, in med pållan till ridhuset och så full fart iväg. T följde med för att ta hand om Lillan under tiden som jag skulle roa mig i ridhuset.
 
Strax efter kl 19 satt jag på hästryggen och idag fick vi dela privatdelen av ridhuset med två andra ekipage. Oktawia var lite halvseg och jag fick jobba rätt bra för att få damen att röra sig. Upplevde i alla fall inte att damen var så himla arg idag. Inga bakutsparkar i alla fall, inte ens i galoppen ;-). Fast matte fick morra till rejält för att det skulle bli någon ändring i tempot. Men efter att ha fått i gång damen i galoppen så blev hon i alla fall avslappnad och det funkade bra att böja sig i nacken och så fick hon igång traven också. Alltid nåt - skönt att kunna avsluta ridpasset och vara nöjd. Även om man fick slita som ett djur för att komma dit ;-).
 
Efter avslutat ridpass så for vi hemåt i spöregnet och vi var hemma igen strax innan 20.30. Pållarna blev omhändertagen, alla prylar plockads undan och så serverades kvällsmaten till damerna. Så var jag klar i stallet för idag. Min kväll får nu avslutas med lite soffhäng och CSI på Kanal 5. Så detta var allat för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0