14/9 Fredag - Arbetsveckan avklarad....

Så var det fredag igen - snabbt försvinner veckorna och jag hinner typ hälften av det skulle behöva göra - både hemma och på jobbet. Hm, undrar ifall man kan beställa 48 timmars-dygn istället för de vanliga med 24 timmar... ;-).
 
Idag har det i alla fall varit full rulle på jobbet hela dagen, inkl en avtackning av vår förvaltningschef som idag gjorde sin sista arbetsdag på förvaltningen. Tyvärr... men jag önskar henne all lycka till med nya jobbet :-). Lämnade över en av mina scrappade presentpåsar som innehöll ett "räddningskit för kvinnor" - bra att ha saker för varje kvinna, framför allt när man jobbar som förvaltningschef ;-)
 
Vid 16.30 var i alla fall veckans sista arbetsdag avklarad och jag stämplade ur och for iväg till Willys. T mötte upp i affären och vi shoppade hem mat för helgen. När detta var avklarat så var det det full fart hemåt.
 
Väl hemma så käkade vi lite mat innan jag drog på mig stallkläderna och fixade stallet. Jag var lagom klar med mockningen när M1 och P dök upp. Dags för en tur till ridhuset och när pållan var iordninggjord så for vi iväg.
 
Framme vid ÖFK så började vi ridpasset med att M1 skrittade pållan runt SM-banan, även trav och galopp utfördes ute. När uppvärmningen var avklarad så förpassade vi oss till gamla ridhuset. Helt klart bättre underlag i detta ridhuset än i det nya. Men det hjälpte inte. Oktawia ville absolut inte röra sig frammåt. Söker inget stöd mot bettet, utan var totalt motsträvig. Inga problem med att göra halt om man säger så... Jag hade tagit med inspänningstyglar och långpisen - dags för nya grepp. M1 satt av och så på med inspänningstyglarna och pållan fick springa lös. Först var hon lite konfunderad, men så var hon tuvngen att springa.... och hon fick i alla fall igång traven ;-). Damen fick även galoppera en stund, vilket var bra så hon fick igång kroppen. När den avsuttna arbetet var avklarat satt M1 upp igen och pållan hade lite bättre bjudning - i trav  i alla fall. Dock sökte hon inte stöd på bettet. Märklig häst... pälsfällning? Tandproblem? Har mitt hackamore utlånat och det är nog dags att plocka hem det igen. Är det nåt tjafs med munnen så borde det bli skillnad att rida med hackamore i alla fall. Det kan vara pälssättningen som krånglar till det. Ska i alla fall fortsätta med att ge pållan frukost inne - vilket alltså innebär att jag dubblerar hennes ranson med kraftfoder, 2 kg havre per dag alltså. Det borde damen kvickna till på ;-).
 
När vi var klara så fick Oktawia snällt kliva in i trailern och vi for hemåt. Väl hemma så blev hon sedvanligt omhändertagen och jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern innan jag serverade pållarna kvällsmaten innan jag förpassade mig in i huset.
 
Min egen kväll får nu avslutas med lite soffhäng och TV-tittande - så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0