15/9 Lördag - Plugg och lite annat....

 Började dagen lugnt. Först ut och gav pållarna sin frukost. Förpassade mig in i huset och fixade kaffe och frukost. Det intogs under tiden som jag kollade på kattungarna som hade totalt busryck. Helt otroligt hur de kan busa så mycket och inte tröttnade de i första taget heller. Till sist så var det dags att sätta lite fart. Drog på mig stallkläderna och drog ut i stalllet. Pållarna blev utsläppta och jag fixade iordning med mockning och hästarnas mat. När stallet var fixat så far det dags att ta itu med lite plugg.
 
Alltså placerade jag mig i kontoret för ett par timmar. Läser intressant kurslitteratur, men eftersom den är på engelska så tar det lite längre tid än att läsa på svenska ;-). Att det var ett strålande väder var ju skönt, men jag hade inte tid att hålla på att grejja ute. T däremot, han var ute och roade sig med att plocka upp gammal fallfrukt från backen. Eftersom det är typ en miljon äpplen på backen så har han att göra...
 
Framåt em fick det räcka med studierna. Jag var tvungen att hinna in en sväng till Granngården för att shoppa havre. Alltså drog vi till stan vid 14-snåret. Havre inhandlades, letade också efter foderjäst, men tydligen så är det något problem med leveranserna så det var slut. Åkte vidare till Hööks för att kolla om de hade någe foderjäst, men icke. Innan vi sedan for hemåt igen så blev det ett besök på Grizzly och jag shoppade med lite kattungemat.
 
Väl hemma igen så var det dags att fixa lite mat. Idag blev det kyckling, grönsaker och potatis. Smakade mums med lite käk.  Hann äta och fika i lugn och ro innan det var dags för pållans motion. Vid 17-snåret kom så M1 och P. Pållarna blev inplockade till stallet och Oktawia iordninggjord för en tur in till ÖFK.
 
Det blev samma upplägg av dagens motionspass som igår. Alltså först uppvärmning runt SM-banan för att sedan förpassa sig till Gamla ridhuset. Även idag var Oktawia motig med ryttare på ryggen och hon fick springa lös en stund och rullade på i trav och galopp. Såg helt OK ut. När sedan M1 satt upp igen så fick hon först rida en sväng med gummisnodd som hjälpmedel. Dock tyckte Oktawia att gummisnodden var skum och gick emot den hela tiden. När vi plockade bort snodden så funkade det faktiskt lite bättre än igår. Damen sökte lite stöd mot bettet. När passet var avklarat så fick pållan snällt kliva in i trailern igen och vi for hemåt.
 
När vi var hemma igen så hade T och Lillan åkt iväg till skogen. Jag visste att han skulle iväg på lite svampjakt så det skulle bli spännande och se vad han skulle komma hem med.
 
Lagom när jag var klar med att pyssla om Oktawia, plockat undan alla prylar och mockat ur trailern när T och Lillan kom tillbaka. Han hade hittat lite kantareller, men framför allt så hade han också hittat två jättefina karl johansvampar :-)
 
 
 
Helt fina inuti  också :-)
 
 
T roade sig med att rensa klart svampen och så förpassade vi oss in i huset. Svampen skars i små bitar och lades i torkollan för att torka. När detta var avklarat så var det dags för kvällens mys... RÄKOR! Höjdpunkt på veckan när man går på diet. Dock lyxade vi till det lite och käkade vitlöksbröd till räkorna - Smakade mums :-)
 
Resten av kvällen förflöt lugnt! Vi käkade räkor, och så fick det bli soffan och TV:n. Pållarna fick sin kvällsmat med 21.30-snåret för övrigt så var det soffhäng för resten av kvällen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0