22/9 Lördag - Regn och plugg....

Vaknade upp till ännu en regnig dag. Vädret var perkfekt för dagens plan - att börja svara på frågorna till min inlämingsuppgift. Först ut med pållarna och servera frukosthö i hagen. Fixade kaffe och frukost som intogs framför morgon-TV en stund innan jag satte fart med att fixa iordning mig själv och ta itu med pluggandet.
 
T och Lexi for iväg till stan. T skulle hämta mer svamp och lite tillbehör till svampen då han vill laga syltade trattisar. 
 
Jag tillbringade dagen med att klura över frågorna i min inlämningsuppgift. Totalt är det tre frågor som ska besvaras, men det betyder inte att svaren blir kort. Bland annat ingår det att göra en redogörelse över de 12 principerna för att lyckas med information- och IT-säkerhet. Kurslitteraturen är på engelska, så förska ska man läsa och förstå, därefter förklara med sina egna ord. Det tar en stund och mycket skrivande blir det.
 
För att inte pajja kroppen och knoppen så kan jag fokusera på plugget i cirka 45 min, sedan är jag tvungen att göra nåt annat i minst 15 minuter, t ex att fixa fika, hänga lite tvätt, käka lunch, gosa med kittisarna. Fram på em tog jag en längre rast och gick ut i stallet för att fixa med mockningen och hästmaten. T kom i samma veva som jag började med mockningen. Mera svamp hade han med sig så han började med att rensa den - han börjar kunna det där med att rensa...
 
Jag mockade och fixade hästmaten, innan jag återgick till studierna fick pållarna sin em-hö i hagen.
 
Så under tiden som jag pluggade roade sig T med att rensa klart trattisarna, han plockade nypon som rensades och de rönnbären han hade plockat tidigare idag hjälpte jag till att rensa rönnbären eftersom jag behövde en paus i att sitta vid skrivbordet. Till sist så var T klar med alla förberedelser inför att sylta trattisarna - lagen är på spisen och resten av av ingredienserna väntar på att få hamna i grytan...
 
 
Det tog inte lång tid att koka själva kantarellerna, men så skulle lagen koka ihop och det tog lite längre tid. Under tiden diskade T burkar - äntligen kom alla mina små sillbukrar till användning ;-).
 
Så var det till att fylla burkarna - varmt...
 
 
2,3 kg trattkantareller har så förvandlats till 21 burkar syltade kantareller. Ska bli finfint att stoppa ner i källaren.
 
 
Vid 19-snåret så var jag i alla fall så trött i huvudet att det inte gick att plugga något mer. Det fick bli en vända ut i regnet och så tog jag in pållarna. Det var välbehövligt då Oktawias täcke inte hade stått emot en droppe till. På med torrt täcke och lindor på benen. Hö serverades i boxarna i väntan på resten av kvällsmaten. Jag själv förpassade mig in i huset och röjde upp i köket innan det fick bli soffhäng och TV:n för resten av kvällen. Ska ut en sista vända nu och kvällsmata pållarna - regnar fortfarande... tur att jag har regnstället från Blåkläder ;-).
 
För övrigt kommer det inte hända så mycket mer idag. Ska kolla på mördare okänd på 8:an hade jag tänkt - om jag klarar av att hålla mig vaken. Men roligare än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0