23/9 Söndag - Plugg och utflykt...

Idag var det lite bättre väder än gårdagens hällregn. Lite gråmulet när jag släppte ut pållarna på morgonen, men det klarnade upp. Jag började sedan dagen med att kolla på morgon-TV samtidigt som jag käkade frukost. Sedan följde samma procedur som igår. Fixade iordning mig själv och så tog jag itu med pluggeriet. Hade en fråga kvar på hemuppgiften att besvära. Tillbringade förmiddagen med att läsa, fundera och formulera ihop ett svar. Som vanligt är jag tvungen att skriva för hand först - tänker bättre då ;-).  Under tiden som jag pluggade pysslade T med att fixa iordning en snygg mässinglist som ska hålla plastmattan på övervåningen på plats mot trappkanten. Plastmattan las in för två år sedan... mässinglisten shoppade jag i juli... NU äntligen satte T igång med att fixa iordning listen så den skulle passa. Det innebar att han använda bullrande maskiner - inte så bra för koncentrationen - men jag var glad att han tog tag i jobbet med att få listen på plats. Dock fick han borra ett par extra hål vid hörnet och behövde därför extra mässingsskruvar.
 
Vid 13-snåret käkade vi lite lunch och så for vi iväg en sväng. Jag kände att det var dags för ett break med pluggandet för att rensa hjärnan. T vill åka en sväng till Marieberg och sedan fara vidare till Kumla och hälsa på svärfar. Sagt och gjort. Svidade om till mer representabla kläder och så for vi iväg. Vi stannade till vid Elgiganten på väg mot Kumla, och T kollade efter film. För en gångs skull så hittade han ingenting ;-).
 
Vi for vidare till Kumla och kom hem till svärfar lagom till att det var dags för em-fikat. Med tanke på omständigheterna var svärfar riktigt pigg och kaffe ville han gärna ha. Efter fikatåren blev han dock trött och ville vila och fick göra så.
 
T och jag for hemåt igen,  och även denna gången blev det ett stopp vid Marieberg. Den här gången blev det en sväng in på Jula där T shoppade lite mässingsskruvar. Jag behövde göra ett besök på Apoteket så det blev ett snabbt besök inne på gallerian innan vi fortsatte hemåt.
 
Väl hemma så var det dags att fixa iordning lite middag och snart stod maten på bordet. Lövbiff, potatis, sallad och självklart syltade kantareller ;-). Smakade mums!
 
Efter mat och en kopp kaffe så var det dags att ta itu med stallfixet. T fixade klart mässingslisten under tiden som jag fixade mockning, vatten och mat till pållarna. När jag var klar med stallet gick jag in och inspekterade T's projekt för dagen.
 
Snyggt blev det i alla fall när nu när den är på plats :-). Att få till hörnet var svårast, men det blev bra. Nu slipper jag fastna mattkanten och ha sönder den.
 
 
Vid 18-snåret så var det dags för T och Lexi att fara vidare till lägenheten. Men innan han skulle åka så skulle vi snabbt kolla hur det var med Oktawias rörelsemönster och jag tänkte longera några varv. Dock visade det sig att det var alldeles för halkigt så det gick inte. Damen får vila en vecka till och så får jag fara in till ridhuset och så hon får springa på vettigt underlag.
 
Pållarna fick vara kvar i hagen ett tag till och jag förpassade in in i huset och återupptog pluggeriet. Dags att fundera klart på sista svaret och renskriva i mitt worddokument. Här fastnade jag - tog resten av kvällen och när jag väl satte igång så var det svårt att stoppa hjärnverksamheten. Tog en kort paus för att släppa in pållarna vid 19.30-snåret och så tillbaka till skrivandet. Men vid 21.30-snåret var jag faktiskt klar med första inlämningsuppgiften för terminens kurs. Hoppas det känns lika bra om några dagar - alltså att jag inte kommer på att jag glömt nåt viktigt som ska vara med ;-). Mailade iväg dokumentet till en kompis som ska läsa igenom det jag skrivit ihop. Bra att få lite feedback på att man inte snurra till det totalt ;-).
 
Det blev så en sista vända ut till stallet och serverade pållarna kvällsmaten innan jag parkerade mig soffan och tittade lite på TV innan det är dags att inta horisontalläge :-). Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0