24/9 Måndag - Höst...

Nu är hösten här på riktigt. Sval och kylig höstluft, men ändå ett strålande väder. Hög tid att dra på sig höstkläder alltså.
 
Arbetsdagen försvann i ett nafs - mycket att göra som vanligt och strax innan kl 17 kom jag äntligen iväg hemåt. På vägen hem så stannade jag vid en skräddare och lämna in två stycken regntäcken. På båda täckena så handlar det om att byta spännen då Oktawia gått omkull i hagen med täcke på sig. Tyget har hållit, men metallspännen har gett sig. Efterso det verkar bli regnig höst så behöver jag få ordning på dessa täcken så jag har att byta med. På  fredag ska de vara klara i alla fall.
 
Väl hemma så var M1 på plats. Hon hade lite hästabstinens ;-). Jag bytte lite snabbt om och käkade lite innan jag drog på mig stallkläderna och förpassade mig ut till stallet. Fixade lite snabbt iordning Oktawia och så gav vi oss ut på en promenad. M1 fick låna min cykel pga fotproblem och så gick vi iväg mot byskolan. Oktawia skötte sig bra och det var som att ut och gå med en stor vovve ;-). Det var i alla fall skönt med en promenad i det sköna vädret.
 
När vi var tillbaka så åkte M1 vidare hemåt och jag tog itu med mockningen. Började med Biancas box och när jag var klar med den så blev ponnyn borstad - det var skönt - framför allt med tanke på att hon var lite lätt svettig på magen. Hon har mer päls än vad hon behöver för tillfället ;-). Mockade sedan Oktawias box och hon hade redan blivit borstad så hon fick återgå till att käka hö när mockningen var avklarad. Fixade hästmaten och vattenhinkarna innan jag förpassade mig in i huset en vända. Roade mig en stund med att mata kittisar, göra rent sandlådor, vika tvätt osv. Strax innan 21-snåret blev det så en sista vända ut till stallet för mig och Lillan. Pållarna fick sin kvällsmat och så var jag klar i stallet för idag.
 
Resten av kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av CSI NY och roligare än så blir det inte.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0