8/9 Lördag - pluggdag...

Idag fick pållarna sin frukost inne, kravlade alltså upp vid 8 som vanligt. Förpassade mig in i huset och fixade frukost som intogs framför morgon-TV innan jag satte fart på mig själv. Vid 10-snåret kom M1 och P alltså var det dags för Oktawias motion och idag blev det en sväng in till ÖFK. T och Lillan for iväg till svampskogen när vi övriga for in till ÖFK. Arbetspasset idag skedde ute på slingan runt SM-banan. Skritt trav och galopp och pållan såg rätt nöjd ut. När ridpasset var avklarat så klev pållan snällt in i trailern och vi for hemåt. Var hemma igen vid 11.30 och pållan blev omhändertagen och så ut i hagen med båda damerna.
 
Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Fortsatte sedan med att mocka båda boxarna, fixade också hästarnas mat och vatten innan jag förpassade mig in i huset och fixade lunch till mig själv. T var fortfarande i svampskogen och av erfarenhet så vet jag att han kan bli kvar där länge... ;-). Eftersom jag ändå behövde plugga så var det skönt att kunna fokusera på läsandet.
 
Så resten av em tillbringade jag med att läsa igenom förläsningsmaterialet till första delkursen i  IT och Informationsäkerhet. Jag hade att göra hela em och var nästan klar när T dök upp framåt sen em. Det var dags att fixa lite kvällsmat så T fixade iordning fisk, potatis och spenat. Under tiden hann jag läsa klart den sista föreläsninganteckningen. Maten smakade bra och när vi käkat klart så gick vi ut i trädgården en sväng. Tog med en bunka och gick ner till björnbärsbuskarna - fanns massor av mogna bär att plocka och vi kom in med drygt 2 liter bär. Åkte ner i frysen i väntan på resten av bären ska mogna :-).
 
Det var himla fint väder ute och T tänkte klippa lite gräs, dock var bensinen slut så vi bestämde oss för att åka in och fylla på dunken till klipparen. Jag behövde i alla fall tanka min bil så drog in till stan. På väg till stan så mötte vi värsta kolsvarta molnet och det fina vädret var ett minne blott. Spöregn blev det istället! Nåja, lika bra att tanka i alla fall. När dunk och bensintanken var tankade så åkte vi förbi lägenheten och kollade till den. Jag passade på att utnyttja bredbandet då lägenheten har mycket högre hastighet än vad jag har hemma i huset. 
 
Äntligen har jag nu fått filmen från pållan och M1's debut i LA:1 uppladdad... Se länk här
 
Väl hemma så blev det inget gräsklippning - regnet gjorde att man ville vara inne. Vi förpassade oss in i huset och plockade fram lite räkor, bröd och en ostbit - lite fest så här frampå lördagkvällen. I dieten vi går på så ingår det lite mer mat på helgerna än under veckorna - därför blir det till att lyxa till med räkr och ost :-)
 
Vi tog det lugnt sedan resten av kvällen. Var ute strax efter kl 21 och plockade in pållarna och serverade dem kvällsmaten. Resten av kvällen kommer tillbringas i soffan och lite TV:tittande - roligare än så här blir det inte idag alltså :-)
 
/Lizzie
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0