15/4 Måndag - Vårvärme...

 Nu verkar det som om våren är på väg...  +5 grader var det i morse så Oktawia fick tunt regntäcke på sig - för det droppade från himlen. Min plan att börja cykla till jobbet ändrades alltså till bilåkande. Jag har usel kondis och starta cyklingen i dåligt väder är ingen bra start. Så det fick bli bilen idag. På väg till jobbet så svängde jag förbi min vårdcentral för att lämna ett blodprov. Jag ska göra en MR-undersökning längre fram i veckan och inför denna undersökning behövs det göras ett blodprov. Labbet hade öppet mellan kl 8-9 för drop-in. Jag var på plats 08:05 och det var proppfullt i väntrummet!! Fick vänta 45 min innan det var min tur och själva blodprovet tog typ 1 min att lämna. Kom alltså till jobbet lagom till fikat ;-). Resten av arbetsdagen försvann i ett hektiskt tempo och  vid 16.30-snåret var det full fart hemåt.Väl hemma så var T redan på plats. Vi fixade lite käk - Teriakytorsk med wok och nudlar. Smakdade mums och maten avslutades med varsit kopp kaffe innan jag tog itu med stallpysslet. Helgen snöande och dagens regnande har gjort att min stallplan och hästhage ser ut som ett gyttjehav. Det blöta lervällingen är cirka 5 cm så det krävs gummistövlar. Bara att klafsa ner till stallet och se glad ut... Under tiden som jag mockade och fixade hästarnas mat så plockade T rätt på alla verktyg och pryttlar efter min cykelförvandling. När han ändå var i farten och hade plockat undan alla prylar så fortsatte han med att städa min sadelkammare!! Det har aldrig hänt tidigare :-O. En riktig trevlig liten överraskning :-)
 
När stall och sadelkammarpyssel var avklarat så var det ÄNTLIGEN dags för premiärturen! Alltså dags att testköra min nygamla fina cykel. Upp på "Blåa faran" och så iväg. T hängde med på sin cykel och så cyklade vid ToR närmaste samhälle.
 
Fin cykelväg ha vi i alla fall :-)
 
 
Det var himla skönt cykelväder ute - +10 grader och helt vindstilla - en helt fantastisk vårkväll :-D. Cykelturen blev 4 km och min cykel rullade bra. Vi hade lyckats bra med att ställa in mina växlar och alla 7 växlarna funkade som de skulle. Med min usla kondis så var cykelturen ungefär vad jag överlevde... måste nog cykla några turer och vänja kroppen innan jag tar cykeln till jobbet för att inte totalt chocka min gamla kropp ;-).
 
Vi var hemma igen vid 20-snåret och jag förpassade mig till stallet. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag plockade in pållarna till stallet. Oktaiwas leriga täcke fick hängas upp på tork och jag tillbringade sedan en timme med att borsta rent leriga och fällande kusar. Ryktstenen kom väl till användning och min jacka var helt pälsbeklädd när pysselstunden var avklarad. Oktawia är nu inte lika rastlös som hon var förra veckan, utan klarar av att stå stilla under tiden som jag får bort lite päls på damen.
 
Avslutade kvällens stallpass med att mata katter och hästar innan jag själv förpassade mig in i huset. Nu får det bli lite Sherlock Holmes på TV4 som får avsluta min kväll.
 
Detta är alltså allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0