21/4 Söndag - Massor att göra...

Även idag var dert en dag med strålande solsken och riktigt varmt. Dock så var det välbehövligt med innejobb. Med 4 långhåriga katter och två hundar så var det damm och päls överallt... Jag har inte städnojja, även det finns gränser... och idag var det bara att kavla upp ärmarna och jobba - en hel del som behövde göras. Men först - ut med pållarna och frukost i soffan framför morgon-TV. Efter en liten stunds soffhäng så fixade jag iordning på mig själv och så satte jag fart. Började med övervåningen...
 
Vid 11-snåret så var övervåningen dammad, dammsugen och moppad. Kändes bra! T roade sig med att försöka få ordning på min bil. Bilen har fått en ny katalysator, men T fick inte dit den ordentligt och så var det en annan avgasskarv som inte satt som den skulle . Detta fick han slita hårt med... När jag var klar med övervåningen så gjorde jag upp en lista över vad som var kvar att göras... städa undervåningen inkl sanering från revirpinkande HON-katter... tvättning av min bil - in- och utvändigt, stallsysslor, baka en kaka, fika i solen, tömmkörning av ponnyn, laga och äta mat, tvätta och framför allt ta rätt på stryktvätten modell större... För att komma någonstans var det bara att sätta fart och jag började med det roligaste - nämligen att baka en kaka. Det blev en mjuk kaka som heter "rörda kakan" jätteenkel att göra. När jag stod där och rörde ihop smeten så kom T in. Han hämtade brandsläckaren som hänger i huset och så mumlande han nåt om att den var bra att ha, ifall bilen skulle börja brinna. Jag funderade på ifall jag behövde oroa mig... han skulle ju fixa mitt avgassystem... och efter en stund så hörde jag hur han gick lös med vinkelslipen under bilen... och med tanke på de ikvädningsord som sedan följde förstod jag att det där med att få ordning på min bil... det var inte helt enkelt... Alltså fick han hållas i fred och efter att stoppat in kakan i ugnen så fortsatte jag med pysslet inne. Satte igång diskmaskinen, även tvättmaskinen fick jobba idag. Fortsatte med städningen och plocket är ju som vanligt det som tar längst tid. Till sist så hade jag till och med lyckats får helt rent på köksbordet - det var ett tag sedan. Skurade hela köket innan jag fortsatte med att laga lite lunch. T slet hårt med bilen och behövde få i sig mat. Först skulle han göra klart, men så insåg han att han nog var rätt hungrig ;-). Efter lunch så städade jag vidare. Undervåningen är ju större än övervåningen och tog alltså längre tid. Vid 14.30 tog både jag och T en välbehövlig paus - dags för kaffe och kaka i solen - så härligt i vårvärmen :-D
 
Efter välbehövligt gofika fortsatte jag med att ta itu med stallsysslorna. Fixade mockningen, fyllde upp med vatten ute i hagen, ställde betforen, men höpåsarna fick vänta till lite senare då det behövdes slängas ner från höloftet. Fortsatte med att ta rätt på lite torr tvätt. Hängde upp ny tvätt - ute - och så på med tvättmaskinen igen. Idag är det lite mattor och filtar som behövde tvättas. Det som inte behövde strykas bar jag upp till garderoben och placerade på rätt ställe.
 
T lyckades till sist få ordning på mitt avgassystem. Bilen hissades ner och när vi startade den så lät det som det skulle. Äntligen! T har slitit hårt med bilen och han fortsatte - fram kom högtryckstvätten och båda bilarna fick sig en omgång med vatten idag - välbehövligt!!
 
Äntligen får min bil "bada"
 
 
Eftersom T fortsatte att slita hårt så satte jag igång med att laga lite mat. Lite kvällsmat behövs efter en dag med hårt slit. Till middag fick det bli stek lax och asiatiska betor (receptet finns på Må Bra). Under tiden som rödbetorna kokade passade jag på att gå en runda i trädgården utrustad med kameran. Dags att kolla vad som kommit upp...  
 
Massor av blåsippor blommar i min syrenbers :-D
 
 
Även krokusarna blommar för fullt.
 
 
Även denna lilla blåa vårlök blommar - kan tyvärr inte namnet på den...
 
 
Den gula vårlöken blommade för fullt :-D
 
 
Ute på stora gräsmattan ha scillorna börjat blomma - de är så fina :-)
 
 
Även den dubbla ljusblåa scillan har kommit igång med blomningen :-D
 
 
Äntligen VÅR !!
 
Nöjd med att se alla vårblommorna fortsatte jag med matlagningen och vid 17:30-snåret så käkade vi en välbehövlig middag - smakade hur gott som helst :-)
 
 
Efter den goda maten så var det dags att ta itu med ponnyns motion. Så när diskmaskinen var igångsatt och allt undanplockat i köket så drog jag ut till stallet. T slängde ner hö åt mig och jag packade iordning höpåsarna. Därefter plockade jag in pållarna från hagen och Bianca blev iordninggjord för ett litet pass med tömkörning.
 
Inga problem att sela på den lilla fröken. Och när vi lämnade stallet - även idag fick T följa med och hålla i snöre grimma - så pinnade Bianca på ordentligt. Hon verkade tycka det var toppen att få komma ut och jobba lite. Idag så hade T fått order om att hela tiden ha grimskaftet hängade lite löst så jag gick lite kolla på hur väl Bianca förstår styrande tömmtag. Även idag så funkade rakt fram, start och stopp klockrent. Svänga gick faktiskt bättre än vad jag förväntat mig. Även om det går lite långsamt så verkar hon i alla fall förstå vad hon ska göra. Så den lilla ponnyn skötte sig riktig bra. Vi knallade på vägen upp och ner för backen, och så vändplanen nere vid brygghuset. Avslutade passet med att tömköra på stallplanen, men utan att T höll i något snöre. Bianca har ju vant sig vid att T går vid hennes huvud, så när han stannade så stannade även hon ;-). Efter 20 min jobb så var Bianca jättetrött i sin lilla hjärna och det fick vara bra för idag. Är mycket nöjd med lilla ponnyn och hon ser så nöjd ut när hon trippar fram med sin sele på sig. Förhoppningsvis så kommer hon tycka det är lika kul att dra en liten vagn ;-).
 
T och Lexi for nu vidare till lägenheten och jag pysslade om Oktawia en stund innan jag förpassade mig in i huset. En sista insats så här innan det var dags för lite soffhäng - en date med strykjärnet fick det bli. Hela mitt matsalsbord är fyllt med en stor hög stryktvätt. Den blir inte klar idag - men jag hann i alla fall stryka de kläder jag behöver när jag jobbar. När jag var klar med strykningen för kvällen så blev det en sista tur ut till stallet och pållarna fick sin kvällsmat. Lillan kvällspinkade och så var det full fart in i huset.
 
Kvällen avslutas nu med välförtjänt soffhäng och Lite film på TV4:a. Känner att jag har hunnit med det jag tänkt mig - förutom saneringen av vardagsrummet efter revirpinkade honkatter - det får bli i morgon. Den stryktvätt som är kvar lär inte ta vägen någonstans heller ;-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0