31/3 Söndag - Påskdagen...

Denna söndag tillbringades i ett makligt tempo. Efter att pållarna blivit utsläppta så tillbringade jag en stund i soffan och kollade på morgon-TV. Alla verkade vara trötta- tidsomställningen kanske... vovvarna sov, T slappade i soffan och jag slappade i soffan. Katterna var trötta, ja, förutom Hedvig då som får riktiga busryck mellan varven. Lektunneln kan hon sysselsätta sig med hur länge som helst. De vuxna katterna är mer laid back och låg på sina farvoritplatser. Nalle SKA ligga mitt på matsalsbordet - till varje pris som helst... även om matte har vikt tvätt och det ligger en hög med galgar i vägen ;-) 
 
 
Vi hade rester kvar sedan gårdagen, bara att värma och äta med andra ord. Skönt att inte behöva laga mat idag ;-). Framåt em så förpassade jag mig ut till stallet och fixade med mockningen och hästarnas mat. Det var ett strålande vårväder ute, så jag placerade mig i en vilstol ute i solen och så kom Tyson och la sig i knät. En timme senare kom T ut och undrade vad jag pysslade med - hoppsan - Lizzie och Tyson hade somnat i solen ;-).
 
När jag kvicknat till så satte vi lite fart. Vi drog iväg till Bikepartner och där spanade vi in cyklar. Frågan är fortfarande vad vi ska göra åt mitt cykelläge... För att ha något att välja mellan så provcyklade jag några cyklar, en sportcykel av citymodell och två damcyklar med svängd ram, men av olika märken. Den första cykeln var den som jag gillade bäst. Påminner om min gamla. Personalen på Bikepartner kollade på min cykel, som vi hade med oss, och snabbt konstaterades det att det är mitt baknav som gett sig. Nytt bakhjul är ett måste ifall jag ska få den cykeln att fungera. En navrenovering kostar lika mycket som ett nytt bakhjul... Bara att hänga på cykeln igen på bilen och så for vi hemåt igen.
 
Väl hemma blev det lite mer mat och så småningom förpassade jag mig ut till stallet och det var dags för pållans motionspass. Hämtade in pållarna och Oktawia blev iordningfixad för en tur till ridhuset. Vi kom iväg strax innan 19:30 - lite senare än vad jag tänkt mig, men men. Det tog en stund att borsta pållan då hon fäller rejält nu.
 
Lagom när jag satt upp som kom P och M1 - det var dags för soundcheck av ljudanläggningen  inför morgondagens tävling - det blev lite spännande. Oktawia tyckte det var väldigt skumt när M1 började prata i högtalarna ;-). Spänd som en stålfjäder blev Oktawia, men var kontrollerbar även om jag ände hjärtslagen genom sadeln ett tag. Till sist så vande sig Oktawia vid det skumme ljudet och slappnade av. När soundchecken var avklarad så var Oktawia avslappnad och lugn. Resten av ridpasset funkade faktiskt riktigt bra. Travade på bra och inte alls med handbromsen i. Skönt att kunna värma upp utan att behöva smacka ihjäl sig. Sedan fick jobbet bestå av övergångar skritt-trav-skritt, lite skänkelvikning på diagonalen och så galopp på 8-volt. Allt funkade utan några större problem. Nöjd matte och nöjd häst efter ridpasset som for hemåt.
 
Väl hemma blev pållan omhändertagen, Bianca blev genomcheckad och så serverades kvällsmaten. Plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och så var jag klar i stallet för idag. Nu får det blir lite nyheter på TV som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0