7/4 Söndag - Cyckelpyssel...

 Ut med pållarna i vanligt ordning på morgonen. Lite lätt kylig morgon, men en strålande sol. Jag var trött och placerade mig i soffan med frukosten. Kollade på morgon-TV och tog det lugnt ett tag. Framåt dan så fixade jag iordning mig själv och drog ut för att fixa stallet. När stallfixet var avklarat så fick pållarna sin em mat och jag bytte till lite mer representabla kläder. Dags för en tur till stan.
 
T och jag for iväg till Biltema - dags att shoppa lite prylar till min cykel. När vi kom fram till Biltema så visade det sig att jag inte är den enda som tänkt vårfixa cykeln. Det var i princip soprent på cykelprylar så som kedjerengöring osv. Nästan varje kund bar runt på på cykeldäck, inklusive jag ;-).
 
När shoppingen var avklarad så for vi till lägenheten och kollade till den, fikade lite under tiden som T pysslade med blommor osv. Till sist var det dags att fara hemåt igen och väl hemma var det dags att ta itu med min cykel.
 
Det är cirka 20 år sedan som min cykel senast blev ommålad och cirka 13 år sedan som den fick ett nytt bakhjul. Alltså dags för operation cykelförvandling.
 
Ett stycke smutsig och rostig cykel...
 
 
 
Dagens shopping bestod av två nya däck, en ny slang, lager och kedjerengöring, lithiumfett och så det viktigaste - ny färg :-)
 
 
Vi släpade in min cykel till sadelkammaren, som tillfälligt får agera cykelverkstad. Nog för att det är vakert väder ute, men svinkallt. Alltså ingen idé att greja med cykeln ute.
 
För att måla om cykelramen behöver så mycket som möjligt plockas bort på cykeln. Det tar en stund.... och otroligt smutsig blir man....
 
Min cykel i det närmast strippad. Det visade sig att vi glömde shoppa en sak på Biltema - närmligen en vevadragare - alltså fick jag vänta med att få bort tramporna och vevlagret.
 
 
Jag tvättade rent ramen och så slipade jag hela cykelramen. T hjälpte mig att tvätta rent med lite förtunning för att få bort att fett på ramen.
 
Cykelpysslet tog hela em och kvällen - bortsett från lite matpaus och fikapaus - och det var en rejält utmaning att få rent händerna när jag var klar för kvällen ;-).
 
Vid 20-snåret så fick det räcka med cykelpysslet och jag plockade in pållarna. Tillbringade en timme med att borsta på pållarna. Både Oktawia och Bianca var rejält dammiga och fäller hur mycket som helst. Efter ordentlig borste drog jag av pälsen med fuktig trasa och fick på så vis bort i alla fall ytlagret med damm. Båda pållarna blev riktigt blanka och fina :-).
 
Vid 21-snåret var kvällens stallpyssel avklarat  och jag förpassade mig in till stugvärmen. Nu får det bli lite TV som får avsluta denna kvälls.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0