12/8 Måndag - Tur till ridhuset...

Planen för kvällen var en tur till ridhuset med Oktawia. Det har varit ostadigt väder under dagen, så jag visste inte i fall pållan var torr eller blöt.
 
Jobbade till 16.30 och efter jobbet var det full fart hemåt. Jag hade tur - det var uppehåll och hade varit sol ett tag. Pållarna var alltså torra. Däremot så såg det hotfullt ut - ett stort svart regnmoln var på väg åt mitt håll. Alltså käkade jag lite snabbt och drog sedan ut till stallet. Mockade och fixade iordning hästmaten. Var klar strax efter 18:30 och då plockade jag in pållarna. Hann få in dem precis innen värsta regnvädret drog in. Jag förpassade mig in i huset en stund.
 
Tänkte kolla mailen, men min dator var upptagen... ;-)
 
 
Passade på att plocka undan lite i köket istället. Nalle vaknade till liv så in dator blev ledig och jag kunde kolla mail osv. Strax efter 19-snåret var det dags att dra på mig regnkläderna för att ge mig ut i stallet igen, och då kom T och Lexi. De hade varit i skogen en sväng - nu när det regnat några dagar - då kommer de...
 
Kantarellerna....
 
 
Det är vansinnigt gott med smörstekta kantareller, men tyvärr får jag kramp i gallgångarna av att äta dem. Så det blir T som käkar upp dessa små godingar.
Jag fixade iordning Oktawia för en tur till ridhuset och strax efter 19:30 var vi klara och alla prylar på plats. Damen klev snällt in i trailern och vi for in till ridhuset. kl 20.00 satt jag i sadeln och planen var att skritt 30 minuter. Oktawia klev på bra, men var lite mer spänd än förra veckan. Reagerade från ljud utifrån och när folk gick på läktaren. När sedan ridskolegruppen lämnade ridhuset blev hon superspänd och skulle med ponnyerna. Jag jobbade damen i skritt så hon fick annat att tänka på, däremot så var hon inte speciellt samarbetsvillig. Idag var det väldigt stretigt och hon bet fast bettet. Att ta ställning åt höger - det gick inte alls... helt stelopererad... Jobbade på och red olika vägar genom ridhuset och så fick det bli lite skänkelvikning som lösgörande. När vi hade skrittat våra 30 min så hade hon slappnat av hjälpligt så det då fick det räcka för idag. Efter att som vanligt stått och spanat på omgivningarna en stund så klev damen snällt in i trailern och vi for hemåt.
 
Väl hemma så blev pållan omhändertagen och kvällshöt serverades. Jag mockade ur trailern och Biancas sjukhage, parkerade trailern och hakade loss den från min bil. Kollade till pållarna en sista vända och Oktawia fick sitt kraftfoder. Och så var jag klar i stallet för idag.
 
Nu får det bli lite TV innan det är dags att inta horisontalt läge.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0