15/8 Torsdag - Aktivitet till sist...

Planen för kvällen var egentligt att jag och Oktawia skulle åka in till ridhuset för lite aktivitet. Men när jag väl kommit hem efter jobb och fått i mig mat så fick jag rejäl magknip efter en stund :-(
 
Som tur var kom T och Lexi  strax efter 17-snåret så vi satt ute en stund i trädgården och jag väntade på att magknipen skulle gå över. Det gjorde den inte, utan det det var bara att tag i stallsysslorna. Jag mockade under sakta mak och T hjälpte mig att fixa vatten till pållarna. Han slängde också ner hö åt mig och fixade höpåsarna. Jag bestämde mig för att skippa ridningen eftersom att rida med magknip är tämligen omöjligt.
 
Efter att T hjälpt mig med stallsysslorna, for han och Lexi vidare till lägenheten. jag satte mig i trädgården och slösurfade en stund eftersom det var en fin kväll.
 
Vid 20-snåret så släppte helt plötsligt min magknip och jag blev lite rastlös ;-). Alltså bestämde jag mig för att utöva lite aktiviet med Oktawia och det fick bli ett pass med tömkörning.
 
Tog in pållarna och så fixade jag iordning Oktawia för ett pass med tömkörning.
 
Vi höll till i den delen av min hage som ligger bakom stallet och damen skötte sig bra. Vi  började med att skritta runt på "fyrkantsspåret" innan jag samlade upp damen lite mer och skrittade runt andra vägar. Det var en fin kväll och nu slipper vi bromsarna ;-). Idag blev jag också riktigt nöjd med damen då hon uppförde sig riktigt civiliserat trots att det var rörigt brevid oss. Man kan ju tycka att andra hästmänniskor ska kunna veta hur man ska bete sig när man är i närheten av ett flyktdjur på 600 kg, men det är bara att inse att så är icke fallet.
 
 
 
Jag var tvungen att ta ett foto med mobilkameran mitt under passet. Just här är jag riktigt nöjd med att Oktawia som nöjer sig med att bara titta på det som händer brevid oss, och inte flippade ur helt... vilket faktiskt hade varit en fullt naturlig reaktion... Känns skönt att Oktawia faktiskt litar på sin matte och snabbt insåg att hon skulle koncentrera sig på sitt eget jobb :-).
 
Idag introducerade jag lite trav också. Lugnt och avslappnat rörde sig pållan. Sög på bettet och såg tämligen nöjd ut :-).
 
Avslutade dagen tömkörningspasset med att jag fixade upp tömmarna i gjorden och så skrittade jag av damen lös och hon följde efter mig som en liten hund :-). Under avskrittningen hade pållan mulen i mattes rygg och ändå koll på när jag stannade eller började röra på mig. Duktig liten häst :-).
 
Efter avslutat tömkörningspass blev Oktawia ompysslad. Och kvällsmaten serverades. Jag kollade snabbt igenom Bianca och trots att hon nu har en större sjukhage verkar det som om fånget håller sig på sin kant. Ingen förhöjd puls i kotorna, och för övrigt verkar ponnynapigg och glad. Hoppas det håller i sig.
 
När jag var klar med pållarna så plockade jag undan alla prylar. Pysslade med kissarna och gav dem kvällsmat och så var jag klar med allt pyssel för idag. Nu får bli lite sofhäng en liten stund innan det är dags att krypa till kojs.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0