16/8 Fredag - hemmakväll...

Jaha - så var den här arbetsveckan också klar. Snabbt går det ;-). Jag slutade kl 16 och mötte upp T vid Willys där vi veckohandlade lite - tillsammans med halva stan ;-).
 
Det var skönt att komma hem idag. Vackert sensommarväder och dynorna till trädgårdsmöblerna bars ut på en gång. När alla djuren fått sin mat så placerade vi oss i trädgården och käkade lite lätt. Vi hade varit ute på Saigon på lunchen - alltså behövdes det bara lite kaffe och macka.
 
Det blev idag en lugn hemmakväll. Efter en stunds vila i trädgården tog jag itu med stallsysslorna. Under tiden som jag fixade stallet roade sig T med att köra ut åkklipparen  och gräsmattan fick sig en välbehövlig omgång.
 
När jag var klar i stallet så gick jag och kolla ifall plommonen var mogna - och det var de allt - med besked!! Som vanligt blir ju alla plommon mogna samtidigt ;-). Jag plockade det jag nådde - och det blev en hel del. T hjälpte mig sedan att plocka lite till. Jag hade plommon över hela köksbänken när vi var klara.
 

Vad göra med alla plommon? Äta upp dem funkar ju inte ;-) Alltså plockade jag fram kokboken "Annas Mat". Hittade recept på plommonmarmelad - men hade inte socker hemma så det räckte. Det fanns också recept på en plommonkaka - den bestämde jag mig för att prova och började baka :-).
 
För övrigt så blev det en lugn hemmakväll tillbringad i trädgårdsmöblerna när bakningen var avklarad. Tyvärr blev inte resultatet bra. Jag hade haft i för lite smör i formen och placerat kakan för långt ner i ugnen. Plommonen fastnade i botten och i mitten ville det inte bli gräddat.... kakan hamnade i komposten :-(. Nåja, får göra nytt försök någon annan dag.
 
Vid 21-snåret plockade jag in pållarna och kollade igenom dem. Kvällsmaten serverades och så förpassade jag mig själv in i huset. Soffhäng och lite TV får det bli resten av kvällen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0