17/8 Lördag - On the road...

Vaknade upp till totalt hällregn.... Det ville jag inte släppa ut pållarna, de fick finna sig i att käka sin frukost inne. Det visade sig vara ett bra beslut för 1,5 timme senare när pållarna hade käkat upp sin frukost, jag hade käkat frukost och fixat iordning mig själv - då hade det slutat regna och solen tittade fram.
 
T och jag diskuterade vad vi skulle hitta på idag. Vi gick igenom programmet för "Kilsbergskanten" - på pappret såg det ut att vara intressanta utställare. Vi bestämde oss alltså för att ge oss ut på en roadtripp idag. Lunchmatade pållarna och så vid 11.30 drog vi iväg. Nu var det inte så långt att åka - utställaren längst bort från oss låg cirka 3 mil hemifrån. Vi for alltså från Närkesslätten upp i Kilsbergsskogarna :-).
 
Många utställare var det och vi stannade vid de flesta - men det var inte värst... mycket loppis var det - butiken Fyra Systrar i Mullhyttan var nog trevligast, men det finns en gräns för hur mycket loppis som är kul att åka på ;-). Det fanns fika överallt, men man kan ju inte stanna och fika på varje ställe heller ;-). Vi hade dessutom siktat in oss på att käka "kolbulle" - och självklart låg det nästan sist på sträckan med utställare.
 
Jag gjorde i alla fall ett fynd - vid ett loppis så hittade jag ett servettställ i smide för 20 kr inkl servetter. Funkar bra att ha ute i trädgården då alla servetter flyger all världens väg vid minsta lilla vindpuff.
 

Till sist så var vi i alla fall framme vid Vekhyttan och stället där vi kunde käka kolbulle. Det var också ungefär det mest spännande på hela dagens roadtripp ;-). Vi fick varsin ministakpanna och rökt fläsk stektes över öppen eld, sedan stekte vi varsin kolbulle. Påminner i smaken lite om raggmunk, även om smeten består av rågmjöl.
 
Här steker vi fläsket...
 
 
T fick lite mer fläsk att steka och jag har en kolbulle på gång i min panna :-)
 
 
Rätter serveras med rårörd linongsylt och lingondricka - mums!
 

Det smakade gott i alla fall - försvann snabbt eftersom jag var helt utsvulten ;-). Vi fortsatte genom Kilsbergsskogen hemåt och stannade vi de sista utställarna i Hidinge innan vi for hemåt. Vi var hemma vid 15.30-snåret och 11 olika utställare hade vi besökt.
 
När vi kom hem blev det äntligen lite kaffe i trädgården - jag hade varit kaffesugen hela dagen - men T ville ju absolut inte fika någonstans... Nöjd kunde jag sedan ta itu med stallet ;-)
 
Vädret var helt OK och solen sken fint. Mycket flugor var det runt pållarna och de fick insektsmedel på sig och sitt em-hö serverat. Jag fixade stallsysslorna och det tog cirka en timme innan jag var klar. Jag var då hungrig igen och vi hade bestämt oss för att käka räkor med lite bröd idag. När jag kom från stallet så låg minsann T och sov i trädgårdssoffan och Tussan låg ovanpå och vilade sig. Liten trädgårdssiesta hade de tagit sig under tiden som jag slet med stallet.
 

Nåja, när jag började skramla i köket och kom ut med räkorna så vaknade T till liv - Tussan också för den delen ;-).
 
Räkor, lite vitt bröd, lite ost och så vatten att dricka - det blev kvällsmaten idag :-). Smakade bra och det var SÅ skönt att kunna sitta ute :-). Att det inte blev ett glas vitt vin till räkorna berodde på att en tur till ridhuset med Oktawia var inplanerat - det fungerar inte så bra ihop med vin ;-). Så när vi käkat klart, plockat undan och vilat en stund - då var det dags att dra på sig ridkläderna och sätta lite fart.
 
In med pållarna i stallet och Oktawia blev iordningfixad för en tur till ridhuset. Vi kom iväg strax efter 19.30 och vi var helt själva i ridhuset.
 
Oktawia var på bättre humör idag än senast vi var inne. Klev på bra i skritten och efter 15 skrittarbete var det dags att introducera lite trav. Oktawia trodde knappt att det var sant, men började vänligen att trava - hon hade bra tempo och verkade tycka det var kul med lite variation mot skrittandet den senaste tiden. Däremot var det inte svårt att få henne att bryta av till skritt när jag tyckte det räckte med trav... lite vila, byte av varv och så trav igen. Lattjo lajbans tyckte Oktawia ;-). Kul att pållan än så länge är positivt till att bli riden ;-). Detta travjobb fick räcka för idag. Lite skänkelvikning i skritt och så var det dags för avskrittning. Och för att göra livet lite mer spännande skrittade vi iväg till SM-banan. Oktawia tyckte dock att det var liiite jobbigt med stenar - barfota som hon är. Alltså fick hon bestämma farten själv. Tittade lite omkring sig, men var för övrigt lugn och avspänd.
 
Träffade också på kamrat I och L - så det blev en trevlig pratstund också innan vi lastade damen och for hemåt.
 
Ett bra ridpass blev det idag - introducerade alltså trav och uteritt för första gången sedan skadeperioden i våras - och vi överlevde ;-). Oktawia såg tämligen nöjd ut när vi kom tillbaka till stallet - Nöjd häst och nöjd matte = perfekt så här en lördagkväll ;-).
 

Pållarna blev ompysslade och kvällsmaten serverades. Mörkret håller på och lägra sig och nu får det bli lite engelsk deckare på TV:n som får avsluta denna dagen.
 
Så detta är allt för idag!
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0