21/8 Onsdag - Hemmakväll...

När arbetsdagen var avklarad så for jag till biblioteket på vägen hem. En bok som bokad hade kommit, så den hämtades ut och så var det full fart hemåt.
 
När jag kom hem så istället för att ge Bianca sitt em-hö i sjukhagen så gick jag och hämtade ponnyn och släppte ut henne till Oktawia. Bianca har varit jättepigg senaste veckan och ingen förhöjd puls. Därför får hon så här på kvällningen gå i stora hagen. När jag hämtade Bianca så blev Oktawia tämligen hysterisk och jag trodde det skulle bli total kaos när jag kom med ponnyn. Men icke. Oktawia tog ett snitt på ponnyn, sedan gick Damen tillbaka till sin höhög och Bianca gick inte ens ut i hagen, utan började beta utanför dörren ;-)
 
Tur att det inte finns så mycket gräs...
 
 
Som sagt... mat är gott ;-)
 
 
Jag förpassade mig in i huset och bestämde mig för att inviga mitt senaste inköp till hemmet. En ny tekanna ur porslinsserien Blå Herrgård från Fyrklövern. Tekopparna fick jag ju tag på tradera, men inte lyckats få tag på kanna och värmare begagnat. Fanns ju som tur var fortfarande att shoppa på Fyrklövern ;-)
 
 
Bryggde en full kanna och värmaren fyllde sin funktion alldeles utmärkt. T och Lexi kom, och T fick också smaka på lite te.
 
Efter ordenligt tedrickande och bläddrande i låneboken (Att bygga häststall) så drog jag på mig stallkläderna och tog itu med stallsysslorna. Mockade, fyllde på spån, fixa vatten i hagen och i boxarna. Det tog lite tid att mocka eftersom ett par nyfikna kittisar skulle ut i stallet och fräsa runt ;-)
 
 
Passade också på att skura rent Oktawias krubba. Mineralerna lägger sig som en hård kaka i botten av krubban. Hällde på hett vatten som fick stå och gosa till sig en stund innan jag skrubbade loss. Så himla bra med botttenplugg - inga problem att få ur vattnet... :-)
 

T hjälpte mig att slänga ner mer hö från höloftet och jag fixade höpåsarna. Vid 20-snåret så for T och Lexi vidare till lägenheten och jag pysslade om pållarna och serverade sedan kvällsmaten. Var klar ute strax innan 21-snåret och då förpassade jag mig in i huset. Jag är nu parkerad i soffan och det får bli ett avsnitt av engelsk kriminaldrama även ikvälls om får avsluta den här dagen.
 
Mer än så här händer inte i dag - en lugn hemmakväll med andra ord :-)
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0