23/8 Fredag - Förberedelser...

Så var det fredag igen och arbetsdagen försvann i ett nafs. Gårdagens eskapader märkte jag inte så mycket av, i och för sig så är ju inte 5 kms promenad speciellt ansträngande ;-)
 
Efter jobbet mötte jag upp T vid Willys och vi shoppade hem lite mat för helgen. Därefter var det full fart hemåt. Vi käkade lite och hakade sedan på trailern och drog iväg hem till Pysseltrollet. Vi får låna deras stora byggställning för att kunna laga mitt tak på lagården. Det är inga problem med takstolarna, men tegelläkten är helt rutten på sina ställen, vilket göra att taket säckar lite och när det regnar - ja, då regnar det in alldeles otroligt. Så kan man inte ha det och taket måste fixas innan vintern.
 
Vid 17:30-snåret drog vi alltså iväg och Lexi fick följa med. Lexi är snäll mot andra hundar, och hos Pysseltrollet finns det ett gäng hundar. Väl framme var familjen ute på en promis och socialtränigspromenad med ett gäng jyckar. Vi visste att de skulle ut, så vi väntade och när vi såg från vilket håll de kom, gick jag och Lexi gänget till mötes. Lexi tyckte det var spännande värre med alla dessa vovvar i alla olika storlekar. Fanns från chihuaua till Flatcoated retriver. Lexi uppförde sig lite mindre civiliserat och ville inte alls gå fint i koppel, utan mycket hellre undersöka hundgänget ;-). Bra social träning för vovven... Väl tillbaka hemma hos pysseltrollet så fick några av hanhundarna vara kvar ute och Lexi fick ytterligare social träning i form av att busa av sig med en flat, en jackrussel och ett par blandrasherrar av mindre modell. Blandrasherrerarna var inte så intresserade av lek, vilket Lexi acceterade. Det var jackrusseln och Lexi som fann varandra och det var bus på hög nivå ;-).
 
Till sist så var det dags att åka hem för att montera upp byggställningen. En trött vovve placerades i bilen och vi for hemåt.
 
Väl hemma så tog jag itu med stallsysslorna och T bar ut byggställningen från trailern. När jag var klar med stallet så började vi montera ihop ställningen. Visade sig att en kort ben till översta delen saknades...
 
 
Inte mycket att göra något åt. Det får vi hämta i morgon för nu var klockan så pass mycket att det fick räcka för kvällen.
 
Jag plockade in pållarna och pysslade om dem innan kvällsmaten serverades. Lite kattungegos fick det bli också med kittisarna i sadelkammaren innan jag släckte för kvällen och förpassade mig in i huset.
 
Nu får det bli soffhäng resten av kvällen och samla kraft inför morgondagens jobb :-). Allt för idag med andra ord.
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0