24/8 Lördag - Byggställning...

Började dagen med att släppa ut pållarna till en strålande sol. Fortsatte med frukosthäng på altanen. Dock fick vi ha filtar med oss ut, då altanen ligger i skugga på morgonen. Lite kyligt var det... Efter frukosten satte vi fart och jag kollade med Pysseltrollet ifall de skulle vara hemma så vi kunde hämta benet som saknades. De var hemma under fm, vilket passade bra eftersom T ville göra en snabbvisit på Jula för att shoppa lampor till bilen. Sagt och gjort. Vi drog iväg. Pysseltrollets man hade lokaliserat det saknadet benet och snart var vi på väg till Jula, Marieberg. T hittade snabbt lamporna han skulle ha. Jag upptäckte att Till Häst hade total utförsäljning då butiken ska upphöra och hade 50 % rea på allt. Det måste undersökas närmare... Alltså blev det ett besök där också. Tyvärr var det tämligen utplockat i butiken, men ett fint litet shettisträns hängde ensamt kvar. Ett ljusbrunt - passar perfekt till Biancas sele. Det fick också följa med en ny grimma till Oktawia och så slog vi till på ett nytt aggregat. Mitt aggregat är 14 år gammalt och man vet aldrig hur länge det hänger med. Ett kraftfullt elaggregat till halvapriset - det kan man ju inte missa ;-).
 
 
Efter fynden på Till häst så fortsatte vi till granngården där vi shoppade matskålar till kissarna. Sedan var det full fart hemåt.
 
Väl hemma satte vi igång. Byggde klart byggställningen och T började med att fixa fram skivor som kan användas som plattform på byggställningen. Under tiden som han pysslade med det så passade jag på att fixa stallet. Mockade och fixade ordning mat och vatten. Fixade också ordning  mat, vatten och sandlådan till kittisarna. Fast kittisarna var inte så intresserad av mig - de låg och solade i fönstret :-)
 
 
Passade på att testa det nyinköpta tränset. Bianca tyckte det var lite skoj att matte kom ut och grejade med henne i hagen och visst ser hon nöjd ut över sitt nya träns :-)
 
 
När jag var klar med stallsysslorna så fixade jag lite käk. Fick bli kyckling idag. T lät sig väl smaka i alla fall och eftersom det var soligt och fint, satt vi ute och käkade. Efter matpausen så fortsatte T med bygget av byggställningen. Och till sist så hade han fått ordning på bygget och hade ordentligt avsats högst upp att stå på. Fyra meter upp i luften - och hur tar man sig upp dit då???
 
Än kan den gamle gubben... klätterapa har han alltid varit och takterna siter ;-)
 
Hå hej... 
 
 
 
 
Åh hå...
 
Och vips så var han uppe...
 
Nästan lika smidig som för 25 år sedan *fniss*
 
T började inspektera de gamla tegelpannorna. Det är några som är trasiga, men för övrigt går de att återanvända. För att få plats att jobba så plockade T bort de nedersta raderna av tegelpannor, la några pannor åt gången i en hink som han firade ner till mig. Jag plockade ur tegelpannorna och la dem på backen.
 
Under tiden som vi höll på och plockade ner tegelpannor så stod hästarna runt knuten och mumsade på sitt em-hö. Tämligen oberörda över T's rumlande på taket...
 
 
Framåt kvällning kom kamrat CL och hennes dotter för att gosa med kittisarna. Kittisarna hade absolut ingen lust att gosa dock - det var hur busiga som helst och for runt som små galningar i sadelkammaren ;-).
 
Under tiden som vi var i sadelkammaren hörde vi hur T grejade runt uppe på lagårdstaket. När vi kom ut någon timme senare så såg vi resultatet av hans rumlande...
 
Alla tegelpannor ihopplockade och det gamla spåntaket är blottlagt....
 
Så långt fick det räcka för idag. I morgon ska vi mäte hur mycket bärläkt som behöver shoppas hem och så får det bli en tur till bygghandeln. Mycket utav den gamla bärläkten ska rivas bort eftersom den är dålig och där det läckt som värst måste gamla spåntaket rivas bort också... en del att göra alltså innan tegelpannorna kan läggas tillbaka...
 
T och jag avslutade dagen med att sätta oss i partytältet och mumsade i oss lite räkor - smakade kalas. Vid 21-snåret började det bli lite kyligt och vi förpassade oss in i huset. Som avslutning för kvällen får det bli varsin slurk Dalwhinnie och soffhäng framför TV:n
 
Skål!
 
 
 
Och detta är allt för idag!
 
/Lizzie
Trackback
RSS 2.0