25/8 Söndag - Fortsatt takjobb...

Vaknade upp till en fantastisk morgon. Strålande sol kl 8 på morgonen då jag släppte ut pållarna. Fixade sedan ordning frukost, kaffe och mackor till mig och ett glas A-fil till T (han är INGEN frukostmänniska). Ut med dynor och så blev T väckt. T sig ut i trädgården fick han göra för egen maskin... Här gäller det att passa på och njuta av fina morgnar som denna... :-)

 
Efter frukosthäng i trädgården fixade vi iordning oss. T drog en vända upp på taket och mätte ur mycket bärläkt som behöver bytas. När mätningen var avklarad hakades trailern på bilen och vi for in till bygghandeln i stan. Shoppade hem ett antal meter bärläkt - och så var det full fart hemåt igen.
 
Hemma igen tog T itu med att förberada jobbet med att byta ut läkt på taket. Min arbetsuppgift för dagen var att hiva upp material till honom på taket. Som tur var har jag rätt utstyrsel för dylika arbetsuppgifter. Även om jag inte kan snickra så kan jag ha rätt kläder på mig ;-)
 
 
När jag inte agerade hantlangare till T så roade jag mig med att rensa ogräs i min örtagård. Det behövdes! Fasen vad brännässlor tivs bra i min örtagård :-O. Jag såg också till att det fanns vatten/saft för T att dricka då det var rejält varmt idag.
 
Bortsett från lite käk mitt på dagen så krälade T runt på taket hela hem. När jag höll på med mockningen så hörde jag hur hann höll på och rev bort det dåliga taket och helt plötsligt så blev det väldigt ljust från höloftet... Ett stort hål tittade fram...
 
Funderade på ifall det är nu som jag behöver bli orolig...
 
 
Ett stort hål mitt i taket blev det när allt dåligt gammalt spån var borta. För att få tegelpannor på plats behövs det mer än bara bärläkt över hålet. Alltså klättrade T ner och efter lite rotande i vedboden hittade vi användbart material. T mätte och grejande bra länge, men till sist så kom reglarna på plats... 
 
 
Vid 18-snåret fick det vara bra för idag. T hade jobbat intensivt från kl 12 och det är jobbigt att kravla runt på taket och hålla balansen pga lutningen. Enligt väderprognosen ska det vara uppehåll i veckan - så vi får väl hoppas på det. I annat fall lär det bli rätt blött på höloftet...
 
 
T och Lexi for vidare till lägenheten och jag fortsatte att rensa min örtagård fram till 19:30-snåret. Sedan fick det vara nog för min del. Ryggen protesterade vilt. Istället fick det bli trädgårdshäng i kvällsolen och lite slösurfning en stund. Till sist var det dags att plocka in pållarna  och jag borstade av båda damerna, vilket de tyckte var mysigt. Strax innan kl 21 serverades kvällsmaten till pållarna och katterna. Min egen kväll avslutas med soffhäng och ett avsnitt av Mr Poirot på TV.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0