2/8 Fredag - Kvällsutflykt...

 Riktigt fint sommarväder har det varit idag - hur varmt som helst på jobbet och arbetslusten hade kunnat vara bättre ;-). Men, men... nog för att jag har flextid, hatar dock att få en massa minustid. Så jag stod ut till kl 16:00 - då blev det 30 min minustid - det kunde jag täcka upp på mitt flexkonto... ;-)
 
T och jag möttes vid Willys efter jobbet och vi shoppade hem lite mat. Så var det full fart hemåt. Em-fodring av pållarna och så fixade jag iordning kycklingssallad till oss tvåbenta. Salladen, dryck och efterrätt stoppades ner i en picknickkorg. Stolar och bord stoppades in i bilen och så hoppade vi in i varsin bil med varsin vove. Så drog mot de "blå bergen" - Dags för en picknick så här en vacker sommarkväll :-)
 
Vi drog iväg till ett ställe i bergen som har varit mina föräldrars farvoritpicknickställe i  alla tider. Det är många som gillar samma plats, men vi hade tur. De som varit där på dagen hade hunnit åka iväg och vi var först av de som nu letade picknickplats efter jobbet ;-).
 
En liten gräsplätt och en sandudde vid en liten, liten sjö i berg - här fixade vi iordning vår picknick och maten smakade hur gott som helst...
 
 
Eftersom våra vovvar inte kan vara lösa tillsammans utan att slåss, så hade vi T's bil i skuggan - med öppna fönster och taklucka - som fick agera "hundbur" under tiden som vi badade med en hund i taget. Sedan fick de sitta fastbundna på varsitt ställe där de hade koll på omgivningen och oss.
 
Vi kom upp vid 17-snåret och det var en fantastisk skön kväll - vackert är det vid den lilla sjön - och ensamma var vi inte ;-). Finns många små fina ställen att placera sig på utmed den lilla skön. Även högst uppe på klippan...
 
 
Eftersom det var så himla varmt tänkte jag låta vovvarna bada. Trots att de är riktiga badkrukor båda två. Började med Lexi... Hon tyckte det var skönt att plaska runt i vattenbrynet och hämta pinnar.
 
 
Tyvärr fick hon för sig att bli lite modig och slängde sig längre ut i vatten. Råkade få huvudet under vatten och blev lite rädd. Ville inte hämta några mer pinnar utan Lexi var nöjd med att sitta och spana på omgivningen ;-)
 
 
När det så blev Lillans tur att bada så fick hon börja själv då hon varit otroligt rädd för vatten. Jag tränade med henne i vattengravarna på ridklubbens terrängbana och kom så långt att hon faktiskt vågade springa ut i vatten upp till magen.
 
Idag började vi lite försiktigt med att kliva runt i vattenbrynet..
 
 
För att så småningom börja springa lite och det var ju lite kul ;-)
 
 
När matte så började slänga i småpinnar i vatten - då blev det riktigt lattjo lajbans...
 
 
För att inte tala om när vi hittade en gammal vedklabbe att slänga med. Lillan blir riktig modig och vågade hämta pinnan på djupare och djupare vatten. Vi satte på flexikopplet för säkerhetsskull...
 
 
Tjohoo! Lillan tyckte det var hur kul som helst att slänga sig ut i vatten och hämta stora pinnen.
 
 
Från att ha varit totalt livrädd för vatten så har nu Lillan vid 10 års ålder tuffat till sig lite. Idag så sprang hon till och ut på djupt vatten UTAN pinne och hon betedde sig som ett litet vattensjöodjur med att stoppa ner näsa i vatten och blåsa bubblor. Tror hon tyckte det var rätt skönt att bada i värmen...
 
Ser ut att vara rätt nöjd med tillvaron, eller hur ;-)
 
 
Vid 20-snåret så var det dags att fara hemåt igen. Packade in alla prylar och så for vi hemåt. Väl hemma tog jag itu med stallsysslorna, mockade, fixade hästarnas mat, fyllde på vatten både inne och ute. Resten av kvällen tillbringade vi med trädgårdshäng och korvgrillning tills det blev mörkt. Gäller att ta tillvara på underbara kvällar :-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0