28/8 Onsdag - Mera taklagning...

Kom hem vid 17-snårert helt urstressad. Jag har idag haft en helt hysterisk dag på kontoret eftersom semester och sjukdom ibland ställder till det. Bara att kavla upp ärmarna och jobba i dessa lägen! Jag var jättestressad när jag rusade hem från jobbet eftersom jag hade hovslagaren inbokad till kl 17... visade sig att hovis också var sjuk! Så väl hemma gick luften ur mig totalt ;-). T var på plats hemma så han hade gett pållarna em-maten och var i full gång med att klättra runt på taket.
 
Jag fixade lite käk och resten av kvällen tillbringade jag med att försöka få ordning i stallet. Eftersom jag stressat som en galning under dagen och sedan tappat fart - då fick jag inte upp farten igen ;-).
 
Alltså fick stallet ta den tid det tog. Mockade, fixade mat och vatten i sakta mak till toner av T's spikande på taket ;-). Pysslade om kissarna och gosade med kattungarna.
 
Vid 20-snåret tyckte T att det fick räcka för idag och jag är imponerad. Det stora hålet som var i lagårdstaket härom dagen är nu som bortblåst ;-)
 
 
Och från utsidan ser det också bra ut, nu har han hunnit så långt att tegelpannorna är tillbakamonterade över den ytan som var trasig - Bra jobbat T!!
 
 
 
Känns jätteskönt att han fixar taket åt mig. Jag har varit rätt stressad över läckaget... inte så kul att det regnar inte på höloftet - det är typ obra! Dessutom måste jag snart få hem ett lass hö av årets skörd. Vill ju inte få det förstört... Det som är kvar att fixa på taket anser T inte vara lika dåligt som det han nu fixat. Lite ströläkt som ska bytas ut, men inte så mycket som han trodde. Förhoppningsvis hinner vi klart under helgen. Så här på vardagskvällar blir det ju bara ett par timmars arbete innan mörkret kommer.
 
T och Lexi åkte vidare till lägenheten. Jag och Lillan förpassade oss in i huset och jag tog itu med den mindre roliga arbetsuppgiften - att fixa månadens räkningar... En timme senare var det avklarat och det gick ihop den här månaden också ;-)
 
När räkningarna var fixade var det kolmörkt ute. Idag fick jag alltså leta rätt på min pannlampa - och så gav jag mig ut i mörkret och ropade in pållarna. Tur att inkallningen funkar - eller så vill de bara ha mat ;-).
 
Med allt klart i stall och med alla djuren får nu in kväll avslutas med lite nyheter på TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Allt för idag alltså!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0