12/2 Tisdag - Mera snö...

Efter en hektisk dag på kontoret så var det bussen hemåt. T har ju börjat nytt jobb så jag stämplade ut vid 16-snåret och tog bussen hem. Det hade börjat småsnöa lite, men det blåste mest så min plan för kvällen var fortfarande att åka iväg till ridhuset med Oktawia. På vägen hem från bussen så träffade jag en granne - fördelen med att det börjar bli ljusare på dagarna - folk har börjat röra sig ute ;-). Växlade några ord med grannen och personen ifråga tyckte att det blivit tystare vad gäller de skällande hundarna. Jag berättade om att jag blivit attackerad av grannkennelns hundar och att jag gjort anmälan både till polisen och miljökontoret. Det tyckte denna granne var bra och h*n tyckte det var bra att få reda på vad som händer runtomkring. Alla som bor i byggde är mer än hjärtligt trötta på de skällande hundarna.
 
Helt tyst är det ju inte, då jag på morgonen knallade iväg så var det minsann en jycke ute som stod och skällde... Grannen som jag pratade med på vägen hem från bussen fattar inte heller varför kennelns hundar är tvungna att skälla så fort de är ute. I byn så bor det 8 hundar inkl min - de andra bor på rad utmed den allmänna vägen och aldrig att de skäller när hundarna är ute i sina trädgårdar. Det skulle ju vara helt ohållbart.
 
Väl hemma så fick pållarna sin em-mat och jag fixade iordning te och några kalkonsandwichar. T var på ingång och han kom lagom när téet och sandwicharna var klara. Efter att fått lite käk i magen så var det full fart ut till stallet - tyvärr så visade det sig att det helt plötsligt börjat snöa ordentligt. Nåja, tänkte att det blir väl till att köra försiktigt. Oktawai fick ju ofrivillig vila hela förra veckan pga allt snöande - det är hög tid att komma igång med lite skrittjobb för damen...
 
Så jag fixade stallet och hästarna käk. Tog in pållarna vid 18:45-snåret och så förpassade jag mig in i huset för att värma mig lite och hänga upp en maskin tvätt.  Snöande hade tilltagit och det var två snömonster som jag plockade in till stallet ;-)
 
 
 
Vid 19-snåret var jag reda att ge mig ut i stallet igen, lagom när M1 och P dök upp. De kunde rapportera att stora vägen inte var direkt framkomlig , framför allt inte med en hästtrailer, då körfältet från stan var totalt igenblåst... Snabbt blev det ändrade planer och det fick i stället bli igångskrittning i hagen... Så M1 fixade iordning pållan. Under tiden hjälpte jag T att sopa fram Volvon som fått vila en vecka. Eftersom hovis ska komma imorgon och jag alltså måste åka hem lite tidigare än vanligt - och ingen buss passar - så fick jag låna Hondan ifall det ser ännu värre ut i morgon.... T for iväg, men det tog inte många minuter innan han ringde. Han tipsade om att M1 skulle vara beredd på att köra en liten omväg in till stan eftersom det var flera bilar som stod med varningsblinkers mitt ute på stora vägen bara några hundra meter från vår korsning ut till stora vägen. T hade fått vända och åka en annan väg in till stan då det inte var framkomligt. Förmodligen någon som åkt av vägen, eller ännu värre... väjt för en enorm snödriva som alltid bildas just där och krockat med mötande trafik!! :-O
 
Det gick i alla fall bra att skritta runt en liten stund i hagen i snöyran. Oktawia var lite spänd, men med pannlampa och utelampa så funkade det bra. Efter den lilla skrittstunden i hagen så blev det åter stallet och pållarna fick stå inne resten av kvällen. Jag själv förpassade mig in i huset en stund och fixade med lite disk osv innan det var dags för en sista vända ut för kvällen. Lillan fick sista kvällsrastningen och pållarna fick sin kvällsmat strax innan kl 21 och nu får min egen kväll avslutas med ett avsnitt av dr House på TV4.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0