13/2 Onsdag - Hovisbesök....

Idag var det dags för hovisbesök och alltså fick det bli bil till jobbet för att hinna hem i tid. Jag klev upp ungefär samma tid som när jag åker buss. Det går ju fortare att åka bil än buss till jobbet, plus att jag har flextid så jag behöver inte vara på jobbet 7.30. Pållarna blev utsläppta i vanlig tid och så passade jag på att mocka. Hovs är inbokad till kl 16.30 - alltså skönt att slippa ha mockningen kvar till sist på kvällen. När jag var klar med stallet så var det bara att leta fram bilen under snön och dra iväg till jobbet. Var på jobbet vid 8-snåret och så var det full rulle hela dagen. Jag ska vara på kurs tor-fred och alltså var det lite saker som jag var tvungen att få fixat idag! Det gick, men lite lätt stressad var jag... Vid 15.30 stämplade jag ut och åkte hemåt. Pållarna blev intagna vid 16-snåret och Oktawia fick sitt lugnande medel, Sedalin, och jag förpassade mig därefter in i huset. Jag hann precis få i mig en smörgås och dra på mig varma kläder när Hovis kom på utsatt tid.
 
Oktawia blev verkad och skodd på alla fyra hovarna. Damen var lite motsträvig trots att hon hade fått lugnande medel, och vid ett par tillfällen fick jag lägga till lite bremsning så hovis kunde jobba klart. Värst var det med vänster bak. Pållan hade klivit ur sin gamla sko och trasat sönder hovväggen. Det var svårt för hovis att få i tillräckligt med sömm på ena sidan av hoven - det tog lite tid och Oktawia tröttnade - big time! Men efter lite om och men så var det sulor, skor och brodd runt om och det trötta damen fick ställa sig och vila i sin box.
 
Lilla Bianca fick idag också träffa hovis - shettisen verkas endast. Bianca skötte sig bra, även om hon helst ville kolla vad hovis sysslade med egentligen - fröken är lite busig för tillfället men lyckades stå stilla så pass länge så hon blev fin om hovarna.
 
Strax efter 18-snåret var hovisbesöket avklarat. Pållarna fick stå inne resten av kvällen och Oktawia hade nu kvicknat till från Sedalinet och pållarna fick lite hö att tugga på. Jag fixade iordning pållarnas mat och när det var avklarat fick det bli stugvärmen. Kände mig tämligen sönderfrusen efter timmarna i stallet. Dessutom var jag hungrig. Snabbt bestämde jag mig för att baka lite scones - sagt och gjort. Det tog inte många minuter innan plåten stod i ugnen och under tiden som sconsen gräddades plockade jag iordning på torr tvätt och drog igång en tvättmaskin till.
 
Pausade så framför datorn med varma scones och te - värmde skönt måste jag erkänna!! Och gått var det ;-).
 
De varma sconsen måste tyvärr ha förvirat min hjärna för jag skulle bevaka en auktion på tradera strax efter kl 20 - hade datorn i gång - men 2 minuter innan auktionen är slut så blir jag överbjuden på det objekt jag så himla gärna vill ha - en jättesöt sockerskål, gräddkanna och kaffekanna från Bavaria - ur en serie som T ärvt av sin mamma och han skulle få prylarna i present. Jag missar totalt att lägga in det maxbud jag var beredd att beredd att betala för prylarna. Ingen har brytt sig om att buda över mig under den vecka som auktionen pågått - så jag missade prylarna med en hårsmån - ÅHHH! Vad jag grämer mig *snyft*. Prylarna gick för en spottstyver - fattar inte alls varför jag inte var mer beredd *suck*. Prylarna är inte speciellt vanliga - kopparna (färgranna saker med guldkant) är jättevanliga - men inte sockerskålen och gräddkannan :-(. Klantiga, klantiga jag...
 
Deppade resten av kvällen inte ens Nalle kunde muntra upp mig - gosesjuk som han var. Till sist tröttnade han på sin deppiga matte och parkerade sig på tvättmaskinen istället. Den är tydligen skön att ligga och sova på när den är igång ;-).
 
 
Vid 21-snåret blev det i alla fall en sista vända ut för mig och Lillan. Vovven kvällsrastades och pållarna fick sin kvällsmat. Nu är det efterlyst som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0