21/2 Torsdag - Ridhuset....

Även kvällens plan bestod av en tur till ridhuset. Så efter en hektisk dag på kontoret kom T och hämtade mig och det var full fart hem efter jobbet. Väl hemma fick pållarna sin em-mat. Vovven rastades och jag fixade iordning mat och fika åt oss tvåbenta. Hungrig är man så här efter jobbet... Efter mat, kaffe och röjt köket drog jag på mig stallkläderna och det var full fart ut till stallet. T och Lexi drog vidare till lägenheten så jag och Lillan fick roa oss själva bäst vi kunde. Lillan gick mest runt och snodde hästbajs under tiden som jag mockade - tänk att hästbajs är så smaskens i en hundmun... *urk*.
 
När jag var klar med allt i stallet så hämtade jag in hästarna och strax innan kl 19 var jag klar och gick in i huset för att värma mig en stund. M1 kom vid 19-snåret och jag gick ut till stallet igen strax efter. Konstaterade att det kändes rejält kyligt och jag insåg att jag nog tagit på mig för lite kläder. Pållarn blev i alla fall iordninggjord i raketfart och så in i trailern för avfärd mot ridhuset. När jag startade bilen så förstod jag varför jag tyckte det var lite småkyligt... termometern visade på -10 grader. Så här kallt har det inte varit på ett tag oc inte undra på att man frös... *burr*.
 
Väl framme vid ridhuset så hjälpte jag M1 att fixa iordning pållan innan jag och Lillan gick på en snabb promis. Varken vovven eller jag kände för några långpromenader i kylan och det var skönt att komma in i ridhuset igen.
 
Pållan skötte sig bra idag också. Seg i skritten, men traven funkar bra och damen pinnar på. Kan ju bero på att pållan få gå i lång och lite lägre form - nåt som damen uppskattar ;-). Ridpasset för dagen var cirka 30 min och det får väl räcka så här när det är vecka två under igångsättning efter en månads vila. In med pållan i trailern igen och så full fart hemåt. I kylan så gick det snabbt att så göra iordning damen när vi kom hem. I -10 grader är det inte läge för något längre stallpyssel, om man säger så. När pållan blivit omhändertagen serverades kvällsmaten till pållarna och jag plockade undan alla prylar, matade katterna. Dock visade inte stallkatterna någon tendens till att slänga sig över matskålen - de låg båda två i sin koja och mös ;-)
 
 
Det var väldigt skönt att komma in i stugvärmen efter att ha tillbringat kvällen ute i kylan. När jag kom in i vardagsrummet och skulle placera mig i soffan så hittade lilla Hedvig som yrvaket tittade upp på mig. Hon hade legat utslagen på en hög med kuddar i hörnsoffan och uppenbarligen sovit skönt. Den lilla kattfröken fyller 7 månder på lördag och med tanke på att hon vägde 67 gram som en veckas kattbebis och var så nära döden en kattunge kan vara - har frökan växt till sig bra och det åt alla håll och kanter ;-). Dessutom har hon utvecklat till att bli en riktigt liten lurvtuss - Tussan lyckades få till en sista fin omgång med kittens :-)
 
 
Nu får min kväll avslutas under en filt i soffan och en mugg med varm mjölk och förhoppningsvis återfår jag värmen i kroppen hyfsat innan det är dags att ta en närmare titt på kudden för den här dagen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0