23/2 Lördag - Tur till stan...

Efter att ha kravlat ur sängen vid 8-snåret och vart ute i stallet för utsläppet så förpassade jag mig snabbt tillbaka in i huset. Frukost intogs i soffan framför morgon-TV på TV4. Eftersom jag hade planer för dagen blev det ingen lång stund i soffan. Vid 9-snåret försökte jag få liv i T, vilket visade sig vara rätt fruktlöst... han hade varit uppe halva natten och kollat på film - självklart var han astrött. Så jag fixade iordning mig själv, plockade undan lite i köket och vid 10-snåret kom äntligen en yrvaken T ner till undervåningen. Jag hade hoppas att vi vid denna tidpunkt redan kommit in till stan - men den planen sprack alltså... ;-) Istället blev det en timme senare än planerat som vi äntligen parkerade bilen på söder i stan och var på väg till Club 700.
 
Vad var det för spännande på Club 700 då? Jo, där var det en stor loppis och samlarmässa.... och jag är ju på jakt efter delar till mitt porslin Blå Herrgård, eller andra prylar som jag gillar :-).
 
När vi kom fram så var det totalt proppfullt med folk i lokalen :-O Det var jättesvårt att se vad folk hade på borden eftersom man blev skuffad hit och dit - dessutom tog det tvärstopp i gångarna mellan borden också... Det visade sig också att folk tog bra betalt för sina saker... och MYCKET skräp fanns det :-O - Det var verkligen betoning på loppis, inte samlarmässa...
 
Jag hittade i alla fall två prylar som jag gillade. Först blev det en porslinshäst i Rosa ljungdesign. De vanliga Rosa ljungprylarna är ju jättevanliga och inget jag har hemma, men denna blåa variant av häst blev jag jätteförtjust i :-). Kostade 50 kr - säkert inte alls billigt, men den matschar min blåa dalahäst fint i köksfönstret ;-).
 
Jag hittade också en jättesöt tekanna från Gefle, ur serien Anglo. Tekannan är enligt stämplarna tillverkad 1938-1939. Jag gillar modellen och att det är blåvitt porslin. Tyvärr var det väldigt mörkt i lokalen (club 700) så när jag kom hem och diskade kannan så upptäckte jag att pipen på kannan är limmad... liten miss då den i alla fall kostade 100 kr. Men, men - kannan är ju 75 år gammal och det ska väl synas att den varit med ett tag ;-)
 
 
 
 
När vi var klara på loppiset så gick vi en vända över stan - inte så ofta vi är i stan alltså lika bra att passa på. Bland annat så besöket vi en antik och kuriosa-affär. Den var mycket roligare att besök än loppismässan ;-). Humana priser hade de också, dock hittade jag inget som jag var ute efter. När vi ändå var ute på en runda och kollade på begangnade prylar så besökte vi även Kupan som är Röda Korsets affären. Mycket prylar finns det ;-). Tills sist fick det dock räcka med vandrandet över stan och vi gick till bilen och for vidare till Willys och shoppade lite ingredienser för att fixa tacos till kvällen. Efter avslutad shopping var det full fart hemåt.
 
Väl hemma blev det en sen lunch och jag gav mig sedan ut till stallet och tog itu med mockningen. Vid 15-snåret kom M1 och det var dags för pållans motionspass i ridhuset. T hjälpte mig att haka på trailern när jag var klar i stallet och efter lite micklande fick vi igång alla lysen på trailern.
 
När pållan var iordninggjord så fick hon snällt kliva in i trailern och vi for till ridhuset. Väl framme så var det visst träningar med en dressyrtränare i ridhuset. Jag kollade ifall vi fick vara i den bortre delen av ridhuset och det gick bra. Efter att hjälpt M1 med att få av täcke osv från pållan tog jag och Lillan en liten promis. Det var ju just ute så det var skönt att få komma ut och röra på sig lite.
 
Efter promisen så fick det bli ridhuset och vi kollade på pållan som travade runt i ridhuset. Jag kollade också på den hästen som tränade för dressyrtränaren... det var också en svart häst med vit stjärn och sto som Oktawia, men för övrigt så spelade de i en helt annan division... mycket högre än oss ;-). Jag sa åt Oktawia att hon skulle titta noga och lära sig lite av den andra pållen... hoppas hon förstod *fniss*. Skämt åsido, Oktawia skötte sig bra utifrån sina förutsättningar idag :-). Seg i skritten, som vanligt, men pinnade på bra i traven.
 
Efter det lilla motionspasset, som varade ungefär 30 minuter, så for vi hemåt igen. Väl hemma så blev Oktawia ompysslad, men hon var tämligen otålig och tyckte jag kunde skynda på lite... Klockan närmade sig 16.30 och alltså dags för em-maten ;-). Damerna blev alltså nöjda över att bli utsläppta igen och serverade sitt hö. Jag själv plockade undan prylarna i stallet, mockade ur trailern och gjorde iordning pållarnas mat för nästkommandet dygnet. Väl klar i stallet så fick det bli huset och det var hög tid att fixa iordning käk åt oss tvåbenta.
 
Idag blev det alltså Tacos med tillbehör... och proppmätta blev vi! Det var länge sedan jag käkade tacos och det var riktigt gott. Resten av kvällen kommer jag nu ta det lugnt. Slappa i soffan och kolla på melodifestivalen får det nog bli. Så roligare än detta blir det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0