4/2 Måndag - Halkigt....

När jag kollade på väderprognosen i går kväll så varnade de för ett stort snöoväder som skulle komma in under natten. Förväntade mig en vit värld när jag släppte ut vovven på morgonen - men ingen snö alls! Inga problem att ta sig ut till busshållplatsen alltså.
 
Efter en hektisk arbetsdag på kontoret kom T och hämtade mig och DÅ snöade det för fullt.... Färden hemåt blev rejält spännande. Två gångern höll vi på att halka av landsvägen - trots att han har en fyrhjulsdriven bil - men det var tokhalt ute. Helt plötsligt så skuttade det också ut ett råddjur mitt framför bilen. Tvärbromsning (tack och lov för ABS-bromsa). Råddjuret klarade sig med en millimeter ungefär och vi hade maxpuls båda två.... Väldigt sakta gick resten av färden hemåt.
 
Man kan säga så här - min plan för kvällen att åka in till ridhuset för att skitta pållan uppsuttet - den planen bordlades! Jag hade ingen lust att göra om skräckfärden på landsvägen och då ha släp med häst i hängandes efter bilen. Det får bli ofrivillig vila för pållan....
 
Så istället fixade jag med stallsysslorna i lugn och ro. Röjde upp lite i köket. Började med ett makraméarmband - jag kom inte ihåg hur man gjorde makraméknutar trots att man höll på med det som barn... så det tog en stund innan jag fick till snörena.... ;-). Kom en liten bit på väg i alla fall.
 
T och Lexi for vidare till lägenheten och jag plockade in två översnöade pållar vid 20.30-snåret. Oktawia fick ett torrt täcke på sig. Bianca borstades ren från snö och så rullade hon sig snabbt i sågspånet... Efter koll av pållarna så serverades kvällsmaten och jag var klar i stallet för idag. Lillan kvällsrastades och så förpassade vi oss in till soffan och TV:n. Nu får CSI NY avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0