9/2 Lördag - Storstädning...

Planen för denna lördag var storstädning. En välbehövlig sådan... ;-). Dagen började dock sedvanligt med att jag klev upp vid 8 och släppte ut pållarna. Frukosten intogs i soffan framför morgon-TV och det blir lite soffhäng en stund innan jag tog itu med dagen.
 
Så efter att jag fixat iordning mig själv så satte jag igång. Började på övervåningen med att plocka undan tidningar och smutstvätt. Mattorna slängde ut och så dammade jag. När övervåningen var färdigdammad blev det en kopp kaffe och en stunds vila. Jag har lite problem med reaktiv artrit och för stunden så är den aktiv i min vänstra höft. Ont som fan är ordet trots att jag knaprar antiinflammatorisk medicin. Men efter en stunds vila så orkade jag sätta fart igen och det var dags att ta itu med undervåningen. Började i vardagsrummet och dammade noga, även prylar som jag hade stod ovanpå mitt bokskåp och porslinsskåpet plockades ner och diskades - vilket verkligen var välbehövligt. När jag var klar med vardagsrummet så fortsatte jag ut i resten av undervåningen, det märks att jag eldar i kaminerna - svartare damm i köket och mitt kontor...  
 
Plocket och dammningen av undervåningen tog sin tid. Framför allt mitt skrivbord behövdes storstädas - har ju inte städat mitt skrivbord sedan min kurs började i höstas och jag har haft högar med papper och kurslitteratur på skrivbordet som jag nu städade undan. Kändes bra.
 
Sakta men säkert så städade jag mig igenom huset, pauser med mat och kaffe mellan jämna mellanrum. Fram sen em tog jag mig ut till stallet och gjorde klart med stallfixet innan jag förpassade mig in i huset och städade klart.
 
Till sist så var det bara dammsugning och moppning av golven kvar. T hjälpte mig att dammsuga och så kunde jag moppa golvet och bli klar med operation storstädning. Det sista vi gjorde var att skaka av mattorna och filtarna. Hittade dessa under en snöhög ute... för snöat har det gjort hela dagen... bra för mattorna att ligga i kylan - då dör alla kvalster ;-).
 
Vid 19-snåret var huset färdigstädat och vi gjorde ett snabbt besök till närmaste ICA-affären. Jag behövde hämta ett Oriflamepaket som kommit och så behövde jag shoppa lite färska bär till morgondagens afternoon tea. Egentligen var jag ute efter hallon, men det fanns inte - istället blev det blåbär - får gå det också ;-). Så var det paketet... visade sig att jag glömt legget hemma... så himla irriterande och klantit... bara att hämta paketet någon annan dag.
 
Väl hemma igen så blev det lite räkor och så parkerade vi oss i soffan och jag slötittade på Mellodifestivalen samtidigt som jag slösurfade på datorn. Inga upphetsande bidrag, men jag tyckte det var kul att Louise Hoffsten gick vidare till final och jag gillade henne låt :-).
 
Vid 21.30 blev det en vända ut till stallet och pållarna plockades in för natten och kvällsmaten serverades. Resten av kvällen tillbringas nu i soffan och framför TV:n - kommer nog sluta som vanligt - att jag somnar ;-).
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0