10/1 Torsdag - Isvindar...

Efter ytterligare en hektisk dag på jobbet så kom T och hämtade mig. Det blåste nordanvind ute så det var skönt att inte behöva knalla iväg till bussen. Väl hemma så blev det lite mat innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med mockningen. Det var svinkallt ute - inte så många grader på termpometerna - men nordanvinden kändes kan jag lugnt säga...
 
Var klar med allt stallfix strax innan 19-snåret. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag plockade in pållarna.
 
När pållarna var på plats i stallet så förpassade jag mig in i huset och värmde mig en liten stund innan det var dags att ge sig ut i stallet igen.
 
M1 och P hade kommit vid 19-snåret och under tiden som pållan blev iordningfixad så fixade jag så att det gtick att komma in i trailern. Det läskiga vädret hade frusit ihop hela trailern! Efter en stunds letande hittade jag en hammare så jag kunde dunka lite på handtagen så det gick att få upp övre luckan till baklämmen. Passade också på att skrapa rent rutorna på bilen.
 
Vid 19.30-snåret var det dags att lasta pållan och efter en stunds tveksamhet så kom vi iväg. Väl framme vid ridhuset så gick jag och Lillan en kort promis innan jag gick till cafét och shoppade med mig en mugg te. Kände mig helt sönderfrusen. Väl inne i ridhuset så visade det sig att fler än jag hade problem med ihopfryst trailer och jag fick rycka ut med min hammare ;-). Vintern är ett djävla skit när man är hästägare...
 
Oktawia skötte sig bra idag, det var lite protester i början av ridpasset, men kom på andra tankar efter ett tag och gick riktigt bra på slutet av träningspasset. Så efter ett bra pass i ridhuset lastades damen och vi kunde sakta men säkert fara hemmåt. Det var totalt tokhalt ute så det gick i knappa 60 km/h hemåt. Det var skönt att vi kom hem ordentligt.
 
Väl hemma så blev pållan omhändertagen och jag plockade undan alla prylar. Avslutade dagens kväll i stallet genom att servera pållarna sin kvällsmat och jag själv förpassade mig in i huset. I kaminen glödde det fortfarande från den brasan som tändes innan jag for till ridhuset. Fyllde på med mer ved och brasan tog fart igen. Jag kände mig så frusen att jag egentligen hade behövt sova framför kaminen, men värmefilten får duga. Alltså är det nu dags att inta horisontalt läge ;.-).
 
Alltså blir det inte roligare än så här idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0