19/1 Lördag - Intensivt pluggande....

 Upp  som vanligt och pållarna blev utsläppta i hagen och frukosthöt serverade. Det var -18 grader ute så för min del blev det inget lång´varig utevistelse. Jag och vovven förpassade oss snabbt in i vardagsrummet och frukost intogs under en filt och framför morgon-TV. När jag fått upp värmen igen så fixade jag iordning mig själv och tog itu med dagens huvudsakliga arbetsuppgift. Dags att slutföra inlämningsuppgift nr 5 för min kurs IT- och Informationssäkerhet. Alltså så var det bara att dra ner persiennerna för att inte bli störd av den vackra vintersolen ute - dock är -18 grader lite väl kallt för att ge sig ut...
 
Gick igenom min handskrivna anteckningar för hur jag tänkt mig upplägget på de olika svaren och det var bara att sätt igång. Det är tur att jag har ett stort skrivbord så jag kan sprida ut mitt studiematerial, anteckningar, föreläsningsmaterial och kursboken... Mycket kaffe gick det åt idag också...
 
 
När jag suttit ett par timmar blev det en tur ut i kylan. Pållarna behövde sitt lunchhö och jag passade på att fixa klart mockningen - efter ha suttit stilla och koncentrerat mig på inlämningsuppgiften så var det skönt att få röra på sig lite. När jag var klar i stallet så var det bara att förpassa sig tillbaka in i huset. Lite lunch fixades iordning åt mig och T - behövde fylla på med lite energi för att orka fortsätta med att plugga. T och Lexi åkte iväg en sväng till Marieberg eftersom jag i alla fall var rätt tråkigt sällskap.
 
Mitt författande flöt på bra - det är helt knäpptyst - inga skällande hundar och det var alltså inga problem med koncentrationsförmågan. T kom tillbaka efter ett par timmar och det var dags för lite fika och paus för mig så det passade bra. Efter fikat parkerade jag mig åter vid mitt skrivbord och plitade på fram tills det var dags att em-mata pållarna. Då blev det like frisk luft för min del. Passade på att fixa iordning nya höpåsar, betfor och fixade stallkatternas mat och sandlåda innan jag gick in i huset igen. T fixade lite middag och vid 17-snåret käkade vi nötbiff med tillbehör. Det smakade bra. Efter middagen var det det dags att göra ett sist ryck med studierna.
 
Dock hade det uppstått ett litet hårigt problem....
 
 
Nalle hade minsann parkerat sig rakt över mina papper och anteckningar. Lite försiktigt drog jag i mina papper.... då blev Nalle minsann förnärmad och förpassade sig till matsalsbordet istället och så låg han där och blängde på mig ;-)
 
Lilla Hedvig vill ju hålla mig sällskap och hon är så smart så hon hade lagt sig tillrätta i fönstret bakom min skrivare... där låg hon och mös...
 
 
Vid 19.30-snåret fick det i alla fall vara bra med mitt pluggande. Hade då lyckats författa ihop svar till alla frågorna. Behöver dock finslipa svaren lite - men det får bli i morgon. Min hjärna är nu som en tom boll och jag kan inte klämma ur mig en enda liten vettig diskussion eller argumentation mer idag ;-)
 
Resten av kvällen tillbringas med soffhäng, ett glas rött och ett par kex med ost på. Pållan blev intagna och genomkollade vid 21-snåret. Det var nu på kvällen endast -12 grader men pållarna fick rejält med hö att mumsa på. Oktawia har två täcken på sig, men Bianca har ju björnpäls så har hon bara hö att tugga på så fryser inte hon i första taget.
 
Men mycket mer än soffhäng framför TV:n kommer det inte bli ikväll. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0