26/1 Lördag - Shopping och pyssel...

Så var det lördag och INGET pluggande :-). Rätt skönt att vara klar med kursen och ha tid över till lite annat. Dessutom är ju städningen avklarad och behövde alltså inte tänka på det heller ;-).
 
Även om jag var ute igår kväll och kom isäng vid 2-tiden, var det bara till att kliva upp i morse och släppa ut pållarna. Dock kändes det fortfarande i fötterna och knäna att jag hade stuffat rejält i går kväll ;-). Jag fixade iordning frukost och jag intog soffan en stund. Det var skönt ;-).
 
När jag slappat klart så fixade jag iordning mig själv och det blev även fart på T. Planen för dagen var att åka in till stan och gå en snabbis över marknaden för att sedan shoppa hem mat till hushållet. Både tvåbenta och fyrbenta... Tack och lov var det riktigt milt ute idag, endast -3 grader - och det var skönt när vi knallade runt på stan. Det var vansinnigt mycket folk på marknaden och jag skulle ju inte ha något, men T shoppade ren- och vitlökskorvar. Det blev lite ost också, vilket innebar att vi gjorde ett besök inne på systemet och shoppade med lite gott rött vin till osten - det måste man ju ha :-). Lätt sönderfrusna tog vi oss till bilen och vi åkte iväg till Granngården där jag shoppade kattmat och tvättmedel. Hästmat har jag hemma så det räcker ett tag till. Avslutande handel blev sedan Willys där jag shoppade hem mat till mig själv.
 
Vi var hemma igen vid 15-snåret och hamburgaren vi tryckt i oss på marknaden hade försvunnit för länge sedan. Eftersom jag tänkte testa att baka lite scones och göra sandwichsnittar, så fick T uppdraget att sätta på syltkastrullen under tiden som jag bakade lite. Jag behövde få loss lite utrymme i frysen och därför hade vi plockat ut alla björnbären från i höstas - dags att förvandla det till sylt. Jag passade också på att koka ihop lite lemon curd *mums* och till sist så blev det bakning och lite annat fix.
 
Vid 17-snåret var det hög tid att få i oss något ätbart och då blev det grahamsscones och sandwishsnittar med kalkon och grönögelos och mangomajonäs - T fick agera testkanin eftersom jag ska ha en liten tebjudning om ett några veckor. Det blev lite av afternoon tea med andra ord. Och T lät sig väl smaka. Sandwicharna var tydligen vansinnig goda *harkel*
 
 
 
Mätta och belåtna så var det dags för mig att dra ut i stallet. Fixad mockningen och gjorde iordning pållarnas käk. Så in och fixa iordning köket efter vår syltkokning och jag gjorde klart lemon curden.
 
Totalt hade vi gjort sylt på 4 kg björnbär och resultatet blev 11 burkar sylt. Lemon curden blev två små burkar och det är helt OK eftersom den bara håller sig en månad i kylskåpet.
 
 
Resten av kvällen tog vi det lugnt. Jag slösurfade lite innan det var dags att parkera sig i soffan och titta på lite film. Det blev varsitt glas rött till lite ost och kex, men vi var fortfarande rejält mätta efter det tidigare ätandet så vi orkade inte så mycket ;-). Vid 22-snåret blev det en vända ut till stallet och vi plockade in pållarna och serverade dem kvällsmaten. Nu får det bli "mördare okänd" som får avsluta denna lördag kväll.
 
Alltså är detta allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0