10/7 Onsdag - Grådag...

Idag var det en regnig och gråtrist dag. Pållarna behövde inte ha något insektsmedel på sig i alla fall och verkade tycka det var tämligen skönt med lite regn.
 
Eftersom T och Lexi for in till lägenehten för att kola läget och invänta paket som ska levereras av UPS. Ny ljuddämpare till Hondan är på väg...
 
Alltså blev jag och Lillan själva hemma och hur pigga upp sig en dag som denna? Det fick bli en innedag med lite bakning :-). Började med att sätta en deg på jäsning - planen var att baka kanelbullar. Så efter sedvanlig jäsning, och så utbakning, spred sig snart doften av nybakta kanelbullar i mitt kök.
 
Doften av nybakta kanelbullar och nybryggt kaffe piggar upp väldigt bra en grådag som denna :-)
 
 
Sjävlklart har jag mumsat i mig ett par stycken tillsammans med kaffet ;-).
 
Innan jag tog itu med nästa bakningsomgång för jag ute och kollade till katterna i sadelkammaren. Prickans lilla tjej växer och busar runt i sadelkammare...
 
Här smyger vi fram...
 
 
Väl inne i huset igen tog jag itu med en hög med stryktvätt. Bland annat så strök jag överdraget till kökssoffedynan. Efter lite pyssel så var överdraget på plats plus en skyddande trasmatten ovanpå eftersom katterna gillar att ligga i soffan. Döm om min förvåning när jag bara vända mig om så vips låg där en hund i soffan. Brukar ju vara katterna genast slänger sig på något nytvättat, inte vovven...
 
 
Jag upptäckte också att katterna bröt mönstret på mer än ett sätta. Mina matsalsstolar är ju fixade med nytt sitstyg och dessa har  *peppar, peppar* katterna hittills inte brytt sig om att varken ligga på, kloa sönder eller kräkt ner dynorna. Istället så har Nalle occuperat högen med det GAMLAsmutsiga tyget... där låg han och sov så skönt...  - katten måste vara sjuk!
 
 
När jag var klar med stryktvätten så började jag med nästa omgång bakning. Kvar att baka till min födelsedag på måndag är bottnarna till hallontartletter. Blandade ordning smeten, smörjde och mjölade 30 st veckande plåtformar - urk  - det tog sin lilla stund... Gräddningen gick däremot smidigt. Och så var allt färdigbakat - ja förutom tårtbottnar, men det får jag göra på söndag :-)
 
Lagom när jag var klar med mitt bakande så kom T och Lexi tillbaka. Hans bildelar hade kommit, förutom ljuddämpare så var det ett par krängningsdämpare som kommit också. Så han låg under bilen resten kvällen, men jag hörde inga svordomar så det verkade gå rätt smidigt ;-).
 
Jag roade mig inne med att grundligt skura min toalett inklusive tvätt av fönstret. Det behövdes... dammigt blir det... Och det tog en stund innan jag var klar - välbehövligt med andra ord ;-).
 
T blev klar med bilen och allt funkar som det ska. Skönt att slippa åka i ett "reaplan" ;-).
 
Roligare än så här blev det inte idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0