11/7 Torsdag - Fönstertvätt....

Solsken igen - och idag fick det bli fönstertvätt av vardagsrummets fönster. I vardagsrummet har jag fyra fönster, ett som vätter åt norr, två som vätter åt öster och ett som vätter mot söder.
 
Men innan jag tog itu med fönstertvätten så kollade jag först till pållarna och gav dem en omgång hö. Fixade sedan ordning frukost, väckte T och så fick det bli soffhäng ute i trädgården.
 
Riktigt skönt väder var det och svårt att ta itu med saker och ting. Och inte blev det bättre av att jag fick upp en kompis i knät. Tussan bestämde sig för att jag behövde sitta kvar i trädgården en stund till ;-)
 
 
När Tussan tröttnat på att ligga och spinna i mitt knä, då satte jag fart. Fixade iordning mig själv och så tog jag itu med fönstertvättande. Först ner med gardinerna och plockade ur blommorna och så satte jag igång.
 
Att tvätta fyra fönster - det tar en stund. Dessutom var det varmt ute och jag orkade inte jobba så fick det ta den tid det tar och halvvägs genom jobbet fick det bli en fikapaus... Under tiden som jag tvättade fönster så höll T på med att fixa ny elrep till vovarnas staket. Någon gång ska jag ha ett snygg trästaket, men eftersom elrep funkar för att hålla kvar mina vovvar på tomten så får det funka i nuläget. Eftersom det var rejält varmt ute så fick det bli lite flädersaft med is också. Välbehövligt.
 
 
Tvättade klart fönstrena och T fixade lite mat - fick bli kroppkakor *mums*. Efter maten svidade vi om och så drog vi till stan. T skulle shoppa något på Jula, så vi åkte dit först. Därefter fortsatte vi till Systembolaget och vi shoppade vin, öl och cider till lördagens kalas. Vi shoppade ordentligt, men vi får lämna tillbaka det som inte kommer att gå åt.
 
Innan vi for hemåt så fick det bli ett besök på ÖB där jag shoppade engångsutrustning, muggar, vinglas, stora och små tallrikar, och lite annat smått och gått. Så var det full fart hemåt.
 
Väl hemma så fick det bli lite trädgårdshäng, det var en skön kväll, innan jag satte fart med att göra klart i vardagsrummet. Alla fönster var tvättade, men nu behövdes det upp gardiner och krukväxterna skulle på plats.
 
Så fram till kl 21 körde jag stenhårt ;-) - och så fick det bli Kommissarie Lewis på Kanal 5 som avslutar min kväll.
 
Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0