14/7 Söndag - En hyfsat lugn dag...

Vaknade 9 och var inte sådär jättepigg - kändes i kroppen att jag haft fullt upp igår ;-). Idag var det inte läge för något frukosthäng - mulet och lite småkyligt var vädret idagl T var jättetrött, men så hade han gått och lagt sig ännu senare än jag ;-). Så diag intog jag min frukost framför datorn under tiden som jag slösurfade. För övrigt så tog jag det tämligen lugnt på fm. När T vaknade till liv så hände det inte mycket mer.
 
Pållarna mådde i alla fall bra av dagens lite svalare väder. Inga bromsar i farten så pållarna höll till uppe i vinterhagen typ hela dagen. Finns lite grönt att tugga på där.
 
Även om man inte gör någonting så blir man till sist hungrig och vid 13-snåret fick det bli lite mat i form av rester från gårdagens kalas...
 
Smakade väldigt bra idag också! Mums :-)
 
 
Efter den goa maten så blev det en liten utflykt till Marieberg. Den fina klockan som jag fick av T i present, hade lite för långt armband. Det är ett metallarmband och vi for iväg till klockaffären där jag fick hjälp med att ta bort 3 länkar. Då passade klockan perfekt :-). Vi gick och spana lite i affärer när vi ändå var i Gallerian innan vi for hemåt igen.
 
När vi var hemma igen så blev det lite fika och jag käkade lite överbliven glass från igår. Läste dagens aftonbladet och bara tog det lugnt.
 
Framåt kvällen så var det i alla fall dags att göra lite vettigt. T slängde ner hö från höloftet och pållarnas höpåsar fixades iordning. Därefter tog jag itu med lite fix inför morgondagen. Nämligen att baka tårtbottnar. Jag har ingen aning om hur många som kommer. Det är ju så i semestertiden ;-). Blir det tårtbottnar över går det alltid att lägga dem i frysen till något annat trevligt tillfälle :-)
 
T hjälpte mig med den första tårtbotten, men sedan var han tvungen att fara in till lägenheten och hålla lite koll på den. Jag fortsatte med tårtbotten nr två, tänkte göra bottnar till tre tårtor. Dock tog jag en paus efter tårtbotten nr 2... det blev en fin kväll och jag ville vara lite ute. Hämtade en hink och passade på att rensa lite ogräs i rabatterna framför huset. Jag gick också lös på blomlådorna och tog bort vissna blommor och såg till att de fick vatten.
 
När jag ändå var i farten så fixade jag med katterna också. Gjorde rent alla sandlådor och fyllde på mat och vatten. Kattungarna har ju börjat käka torrfoder så det går åt lite kattmat ;-). Fixade även katterna ute i sadelkammaren  innan jag tog itu med den sista tårtbotten.
 
Jag har bakat bottnar som är häften sockerkaksbotten och så med ett marängtäcke. De två första bottnarna innehåller mandel i marängen.
 
 
 
 
Den sista tårtbotten har jag skippat mandeln. Har vänner som är mandelallergiska och de ska också kunna käka tårta :-).
 
Närt bakningen var över för idag så städade jag köket och det blev fullt i diskmaskinen så den fick jobba lite. När köket var fixat fick det bli en sista vända ut för kvällen. Pållarna fick sitt kvällshö och jag tjeckade av dem så att allt var bra med dem.
 
Nu får det i alla fall bli soffhäng resten av kvällen och lite TV-tittande. US Marsalls går på 3:an och det får duga i brist på annat :-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0