15/7 Måndag - 50-årsfirande...

Så var dagen F här, F som i den stor Födelsedagen ;-). Idag fyller jag alltså 50 år - måste säga det hela tiden för att själv fatta ;-). Känner mig inte speciellt gammal...
 
Bemärkelsedagen började i vilket fall som helst i vanlig ordning med att ge hästarna sitt frukosthö innan jag fixade frukost åt mig själv. T och Lexi var i lägenheten så det där med födelsedagsfrukost på sängen, det fick jag allt fixa själv ;-). Det fick bli frukost framför datorn. Vädret för dagen var lite halvbra, mer sol än i går, men det blåste lite.
 
Började dagen lugnt med andra ord. Idag var det inte mycket som behövde piffas till - städat har gjort i typ en vecka och det fick duga idag också. Lite småpyssel är det ju alltid och när T kom vid 10-snåret så satte vi igång med att lägga ihop två tårtor. Fyllningen består av vispgrädde och jordgubbar - enkla att göra men det trixiga är att flytta bottnarna över till en bricka utan att de blir helt massakrerade. Med gemensamma insatser av mig och T utrustade med två stekspadar var så gick det galant :-D.
 
En tårta med flagad mandel i marängen och en utan mandel.
 

Fixade undan disk och lite annat småplock i köket. Vid 11.30 så var det dags att få i sig lite mat. Även idag blev det potatissallad och fläskfilé från lördagens party. Funkade bra idag med :-). Jag vet ju att det blir fikakalas resten av dagen och någon gång måste jag få i mig riktig mat. Lika bra att det fick bli gjort mitt på dagen.
 
Det hade börjat blåsa upp rejält men det funkade att sitta i partytältet. När vi käkat klart och jag började förbereda för kaffekalaset så fixade T med extra stormlinor. Han tog helt enkelt elrep som stormlinor och förankrade med flera extralinor runt tältet.
 
Jag småpysslade lite inne och när det var klart började jag förbereda för kaffekalaset. Hade noll koll på hur många som tänkte dyka upp idag. Innan jag gick på semester bjöd jag in arbetskamrater på kaffekalas under em. Visste att några skulle komma, men inte exakt hur många. De flesta har ju semester och är bortresta.  Av mina vänner så var de flesta på plats i lördags.
 
Jag dukade i alla fall upp för 12 personer så fick jag se hur långt det skulle räcka :-) och det fick bli i partytältet för att vi inte skulle blåsa bort!! De extra stormlinorna visade sig behövas.
 
 
Mormors gamla linnedukar kom till pass och jag har bullat upp med mina favoritkakor...
 
 
 
 
Vid 14.30 kom första arbetskamraten, vi fick sedan vänta på resten av gänget. De blev lite sena pga att vissa saker var tvungna att fixas på jobbet - och så är det ju. Vid 15-snåret kom de i alla fall - och det var 4 stycken av mina arbetskamrater som kom - resten hade förhinder pga semester eller arbetet. Efter lite rundvandring i trädgård och så gos med kattungarna blev det så kaffekalas - och partytältet höll trots att det var full storm ute. Från förvaltningen fick jag en fantastisk vacker blomsterbukett och av mina närmaste arbetskamrater en påse med massa goda ostar och så tunnbröd. Mums - kommer passa perfekt till portvinet jag fick i lördags.
 
Vid 16.30-snåret av arbetsgänget tvungna att fara vidare och jag hann precis fixa om dukningen och kakfaten inför nästa omgång. Vid 17-snåret kom min barndomskamrat Pysseltrollet med man och yngsta dottern, strax därefter så kom min kamrat IC-L och hennes man. T hade farit iväg en sväng under tiden som mina arbetskamrater var här - han drog till skogen en stund med Lillan, och kom lagom tillbaka till nästa omgång av kaffekalaset.
 
Alla lät sig väl smaka av kaffebrödet och jag hade ytterligare presentöppning :-D. Av IC-L och man fick jag den jättefina  tekannan och frukostkoppar inkl matchande servetter. Jag hade även en ytterligare present att öppna och det var ett paket som min syster från England skickat med posten. Det kom i fredags - men  jag har väntat med att öppna det. Från systeryster fick jag en jättefin receptbok för cupcakes
 
 
Av Pysseltrollet + familj fick jag en jätteläcker blomsterampel - jätteroligt då jag funder länge på att skaffa en, men det har inte blivit av... Nu ska jag bara hitta en vägg där den gör sig bra :-)
 
 
Och så är jag tvungen att lägga in en bild på den vackra buketten jag fick från förvaltningen!
 
 
Sällskapet var kvar en bit in på kvällen och några ytterligare gäster dök inte upp. Jag har en hel del tårta över - så jag hoppas det dyker upp lite fikasuget folk de närmaste dagarna ;-). Inte bra om jag är tvungen att käka upp allt själv nämligen...
Resten av kvällen tog jag det lugnt. Kände mig lite lätt trött - det är jobbigt att fylla år ;-). Eftersom det fortfarande blåste full storm så fick det bli soffhäng i partytältet. Lillan, som mest fått suttit instängd idag pga alla besökare var tämligen nöjd med att ha matte för sig själv. Det var också lite småkyligt ute så det där med filt tyckte Lillan var en bra idé ;-)
 

Varmt och mysigt och matte satt ju stilla i en hel timme knappandes på datorn (tackade för alla gratulationer på FB)
 
Strax innan kl 22 så var det en sista koll av pållarna i hagen och kvällshö serverades. Jag själv förpassade mig in i huset och det får nu bli lite TV-tittande som avslutar den här födelsedagen!
 
Tack ALLA för ett underbart födelsedagsfirande :-D
 
/Lizzie
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0